JOKIĆ DOMINIRAO I "ZALEPIO" ENTONIJA: Trener Denvera dao novi nadimak Srbinu! (VIDEO)

Srpski košarkaš jedan od najzaslužnijih za pobedu Nagetsa nad Njujorkom * Boban Marjanović se nije upisao u strelce u trijumfu Sparsa nad Minesotom, za koju ponovo zbog povrede nije igrao Nemanja Bjelica

  • 1

Fantastično veče u NBA ligi imao je Nikola Jokić, imajući znatan doprinos u pobedi Denvera nad Njujorkom 110:94.

Srpski košarkaš upisao je 20 poena, devet skokova i tri asistencije, koje su ponovo bile u stilu lucidnog plejmejkera, bez gledanja, zbog čega mu je trener Majk Malon na kraju i dao nadimak: Magični Jokić (Magic Jokic).

- Sviđa mi se nadimak, ali on (Malon) se samo zeza sa vama - rekao je Jokić novinarima nakon konferencije.

Srbin je zaista bio sjajan, pogotovo pod košem, gde je lako izlazio na kraj sa jednim od najboljih rukija, doduše rovitim, Kristapsom Porcingisom, omogućivši mu da postigne svega šest poena.

Jokić je imao i jednu ukradenu loptu i blokadu, i to nad najvećom zvezdom Niksa, Karmelom Entonijem.

SVI JOKIĆEVI POTEZI:

Uz Jokića je još petorica igrača bilo dvocifreno: Farid je postigao 24 poena (uz deset skokova), 16 je upisao Haris, 15 Mudiaj, i po deset Artur i Ogustin. Žofri Lovernj postigao je dva poena, dok Jusuf Nurkić nje igrao.

Niksi su nadigrani u bukvalno svakom segmentu igre u prvom od šest mečeva na turneji, a najviše su se istakli Entoni sa 30 poena, Vilijams sa 15 i Grant sa deset poena.

U meču između Minesote i San Antonija, bolji su bili gosti rezultatom 116:91.

Vulvsi su ponovo nastupili bez povređenih Nemanje Bjelice, Nikole Pekovića, pa i Kevina Garneta, a na drugoj strani je Boban Marjanović bio skoro bukvalno neprimetan.

Osim osam skokova, za deset minuta na terenu Marjanović nije uspeo da upiše nijedan poen iz četiri šuta iz igre.

Apsoltuno najzaslužniji za 54. pobedu Sparsa u sezoni je Oldridž sa 29 poena, među kojima je bilo vrlo atraktivnih zakucavanja. Vest je dodao 18 poena, Leonard 15 i 13 Miler.

Sparse je, inače, sa klupe predvodio Etore Mesina, jer je glavni trener Greg Popovič iz porodičnih razloga bio sprečen. I pored toga je njegova ekipa pružila odličnu partiju, i serijom 9:0 u finišu poluvremena postavila temlje za konačan pozitivan rezultat.

Iako nadigrana, Minesota je imala razigrane pojedince: Vigins je postigao 23 poena, 19 je ubacio Tauns, Lavin 15, 11 Muhamed i deset Džons.

Rezultati

Toronto - Bruklin 104:99

Minesota - San Antonio 91:116

Denver - Njujork 110:94

Juta - Atlanta 84:91

Portland - Vašington 116:109*

LA Lejkers - Orlando 107:98

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA