Najnovije vesti
Vesti Beograd
Ruže za gerontodomaćice: Dok se Beograd budi, vi brinete o onima koji od vas zavise

Ruže za gerontodomaćice: Dok se Beograd budi, vi brinete o onima koji od vas zavise

Povodom proslave Dana žena gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je jutros punkt službe Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, na Savskom vencu.

foto1 Foto: Promo / Promo
foto1
Foto: Promo / Promo

On se zahvalio prisutnim damama, gradskim gerontodomaćicama, na plemenitom poslu koji rade i brizi koju posvećuju najstarijim Beograđanima.

Događaju su prisustvovali i pomoćnici gradonačelnika Borko Milosavljević i Irena Vujović, kao i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Oni su tako pokazali pažnju prema 650 radnica koje svakodnevno posećuju najstarije sugrađane pružajući im pomoć koja im je najpotrebnija: pripremaju obrok, pomažu u kući, staraju se o tome da li su popili lekove…

Foto: Promo / Promo

- Bogatstvo jednog grada, bogatstvo jednog društva ogleda se upravo u tome koliko brinemo o onima kojima je naša pomoć najpotrebnija. U ovom slučaju to su naši najstariji sugrađani, oni koji su napravili i ovaj grad, i ovu državu. Sada je naša dužnost da brinemo o njima. Ujutru, kad se Beograd još budi, vi ste prvi na ulici, prvi na licu mesta, spremni da pomognete onima koji od vaše pomoći zavise. Po meni, ne postoji lepši način da se vodi briga o jednom gradu. Hvala vam na vašem vremenu, plemenitosti i energiji. Srećan vam Osmi mart - kazao je Siniša Mali.

Foto: Promo / Promo

Gerontodomaćice su od gradonačelnika i njegovog pomoćnika dobile ruže i poljupce. I najstarije sugrađanke pripremile su poklon za gerontodomaćice - kecelje koje su same izradile.

Gradonačelnik je najavio i da će uskoro biti otvoreni domovi za stare u Sopotu i Barajevu, završava se rekonstrukcija objekta u Svetogorskoj, a u narednih nekoliko nedelja očekuje se i otvaranje doma na Zvezdari.

Gerontološki centar Beograd od 1.209 zaposlenih ima čak 1.140 žena – od socijalnih radnika, terapeuta, psihologa, lekara do ekonomista, računovođa, kuvarica, servirki, spremačica. Više od polovine od ovog broja radi u Službi „Pomoć u kući” i to na četrnaest punktova u Beogradu, precizirala je direktorka Gerontološkog centra Beograd Suzana Mišić.