Komentara: 9
Pregleda: 11893

Ko je nadležan za zapušenu internu kanalizaciju?

09.03.2016. u 16:24h
Izvor: TV Subotica
Stanari zgrade na Segedinskom putu 67 poslednjih mesec dana suočavaju se sa ozbiljnim problemom izlivanja kanalizacije u dvorišnom krugu zgrade, što ugrožava njihovo zdravlje i zbog čega trpe nesnosan smrad.  Dežurna služba JKP „Vodovod i kanalizacija“ je,  po prijavi stanara izašla na lice mesta i izvršila intervenciju, međutim, nedugo zatim problem se ponovo pojavio.
Ko je nadležan za zapušenu internu kanalizaciju?

Kako ističu stanari, kada je do zagušenja ponovo došlo, od Vodovoda su dobili informaciju da izlazak interventne službe košta 10.000 dinara, što je izazvalo negativne reakcije. Stanari smatraju da kanalizacioni vod njihove zgrade pripada javnoj kanalizaciji i da je preduzeće dužno da  vrši njegovo održavanje o sopstvenom trošku.

- "Stanujem u ovoj zgradi 30 godina i ovo je sada prvi put kako se kanalizacija zapušila. Došli su iz Vodovoda i kanalizacije da očiste ali na brzinu su nešto smućkali i otišli, a izgleda da nije redovno očišćeno. Otpadne vode izlaze napolje i to jako smrdi pogotovo kada dođe malo toplije vreme. Deca dolaze i igraju se u dvorištu, prošli put sam morao da ih sklonim jer su u znatiželji štapovima čeprkali sve što je izašlo na površinu. Kada smo zvali Vodovod i kanalizaciju za novu intervenciju, tražili su nam 10.000 dinara da platimo njihov izlazak. Kažu da to nije njihova nadležnost, već da je to u nadležnosti stanara. Ja mislim da to pripada njima jer je van zgrade, a ne u zgradi gde smo mi stanari nadležni.“ - rekao je Jene Njaradi, stanovnik zgrade

Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ su nam povodom ovog slučaja poslali saopštenje, u kome se, između ostalog,  navodi da preduzeće, prema Odluci o javnoj kanalizaciji iz 2015. godine, o sopstvenom trošku održava priključak koji povezuje javnu i internu kanalizaciju, a da je prvi revizioni šaht kojim se povezuje priključak i interna kanalizacija, kao i sve uzvodno od revizionog šahta u nadležnosti vlasnika, odnosno korisnika objekta. To znači da u slučaju intervencije, stanari moraju da plate 10.180 dinara po radnom času.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 11893
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

komunalni problemi Subotica

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

kanalizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.