Komentara: 7
Pregleda: 18757

Ugradnja implantata dostupna u Stomatološkoj službi

09.03.2016. u 16:34h
Izvor: Subotica.com
Od početka marta u okviru Stomatološke službe Doma zdravlja pacijentima su postale dostupne i usluge iz oblasti implantologije. Prema rečima stomatologa, implantati su funcionalno i estetski najbolji način nadoknade jednog ili više izgubljenih zuba.
Ugradnja implantata dostupna u Stomatološkoj službi

Implantat je titanijumski šaraf, koji se ugrađuje u kost gornje ili donje vilice. Kada se pojavila, implantologija je, po mišljenju stomatologa, dovela do prave revolucije u stomatologiji. Ugradnja implantata danas je rutinska metoda, koja u skladu sa principima savremene stomatologije predstavlja najbolje funkcionalno i estetsko rešenje, kaže specijalista oralne hirurgije Stomatološke službe Doma zdravlja, dr Marika Boroš.

- Implantati se ugrađuju ukoliko nedostaje samo jedan zub, ali i kada nedostaje više zuba kako bi pacijent dobio fiksni protetski rad, odnosno most i protezu. Ugrađuje se i pacijentima koji nemaju ni jedan zub u vilici i imaju proteze, ali na ovaj način mogu da dobiju protetski rad na implantatima, kada je stabilnost proteze mnogo bolja, a samim tim i komfor i zadovoljstvo pacijenta veće. Mi ćemo ugrađivati implantate nemačkog proizvođača, koji je na našem tržištu prisutan već 15 godina. Postoje implantati različitih promera, a takođe ćemo ugrađivati i mini implantate u zavisnosti od indikacija -kaže dr Marika Boroš.

Ugradnja implantata se vrši u lokalnoj anesteziji, a nakon 7 dana pacijentu se vade konci. Posle perioda od dva do tri meseca, kada dolazi do srastanja implantata u kosti, pacijent se upućuje na Odeljenje stomatološke protetike radi izrade suprastrukture.

Ugradnja implantata dostupna u Stomatološkoj službi

- Radićemo sve vrste protetskih radova od pojedinačnih krunica do raznih modaliteta proteza. Takođe, mi ćemo raditi i skeletne proteze na implantatima koji su povezani prečkom. Pacijenti bez zuba su posebno interesantna kategorija za ovaj postupak, jer ćemo im omogućiti totalne proteze na mini implantatima-kaže specijalista stomatološke protetike u Stomatološkoj službi Doma zdravlja, dr Branko Nikolić.

Stomatolozi savetuju da je najbolje vreme za ugradnju implantata 6 do 8 nedelja nakon gubitka zuba, dok je u slučajevima traume moguća ugradnja i odmah nakon gubitka zuba. Apsolutne kontraindikacije ne postoje, kao ni gornja starosna granica, ali se ugradnja ne preporučuje kod dece do 16 godina, kod kojih nije završen razvoj vilice.

Ugradnja implantata spada u vanstandardnu uslugu, a kako bi ona bila dostupna svima, plaćanje je moguće izvršiti u 9 mesečnih rata, kažu u Stomatološkoj službi.

Izvor: Subotica.com
Press: nove stomatoloških usluge iz oblasti implantologije i protetike Press: nove stomatoloških usluge iz oblasti implantologije i protetike Press: nove stomatoloških usluge iz oblasti implantologije i protetike Press: nove stomatoloških usluge iz oblasti implantologije i protetike Press: nove stomatoloških usluge iz oblasti implantologije i protetike Press: nove stomatoloških usluge iz oblasti implantologije i protetike Press: nove stomatoloških usluge iz oblasti implantologije i protetike Press: nove stomatoloških usluge iz oblasti implantologije i protetike
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 18757
Povezane teme

stomatološka služba

implantati

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.