Na predstojeće lokalne izbore užički naprednjaci će u koaliciju sa Pokretom socijalista, Socijaldemokratskom partijom, Novom Srbijom, PUPS-om, Pokretom Snaga Srbije i Pokretom Pozitivno Užice.

p { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; }p.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }a:link { }

Nosilac liste je Tihomir Petković, koji je kandidat za gradonačelnika, a koji tu dužnost trenutno obavlja. Međutim, za razliku od izborne liste koalicije okupljene oko SNS za parlamentarne izbore, na užičkoj listi oko naprednjaka nema SPO i SNP.

Prilikom predaje izborne liste Petković je rekao da očekuje više od 50 odsto glasova Užičana, istakavši da je postojeća lokalna vlast, koju trenutno predvode naprednjaci i socijalisti, uspela da stabilizuje gradske finansije. To će, kako je rekao, Užicu otvoriti nove perspektive, poput gradnje auto-puta, pokretanja međunarodne linije sa aerodroma Ponikve, renoviranja pruge Beograd – Bar, izgradnje tunela ispod Kadinjače, osnivanja univerziteta…

– Rekonstruisaćemo fabriku vode, rešićemo problem otpadnih voda, učinićemo sve da Užičani udišu čistiji vazduh, nastavićemo podršku velikim sistemima užičke privrede, završićemo sportsku halu u Krčagovu i salu u Sevojnu, izgradićemo energanu na deponiji Duboko, zgradu Privrednog i Prekršajnog suda, pojačaćemo mere socijalne zaštite, stvorićemo uslove da mladi žive i rade u našem gradu, obećao je, između ostalog, Tihomir Petković, koji je i predsednik užičkih naprednjaka.

Zanimljivo je to što je u koaliciji sa naprednjacima Pozitivno Užice, stranka koja je bila u opoziciji, a čiji predstavnici su ranije oštro kritikovali gradsku vlast i tražili ostavku gradonačelnika Petkovića.

– Užicu je potreban širok front stručnih ljudi koji mogu da izađu na kraj sa aktuelnim problemima grada, poručio je Branislav Mitrović, predsednik odbora Pozitivno Užice. Istakavši da „probleme grada može jedino da reši koalicija oko naprednjaka“ koja će, kako je prognozirao, „sigurno voditi grad u naredne četiri godine“, Mitrović je objasnio da je takva odluka Pozitivnog Užica „pragmatična“ i poručio Užičanima da se „ne rukovode emocijama i simpatijama prilikom glasanja, već da izaberu one koji mogu da reše njihove probleme“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari