Srbija je najveće uspehe postigla kao monarhija, istaknuto je na prijemu u Belom dvoru kome je prisustvovala i delegacija opštine Petrovac na Mlavi. Naime, Udruženje Kraljevina Srbija, koje funkcioniše pod patronatom prestolonaslednika Aleksandra održalo je svečani prijem u Belom dvoru povodom nedavno obeležene Krsne slave Udruženja – Svetog Simeona Mirotočivog.

Domaćini svečanosti bili su NjKV prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, kao i Mario Majstorović, predsednik Udruženja Kraljevina Srbija. Prijemu su prisustvovali i episkop britansko-skandinavski gospodin Dositej, monsinjor Lučijano Surijani, apostolski nuncije u Srbiji, Denis Kif, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva, Džulija Fini ambasador Australije i mnogi drugi članovi diplomatskog kora, predstavnici kulturnog i javnog života Srbije. Ispred opštine Petrovac na Mlavi, a na poziv prestolonaslednika Aleksandra, prijemu su prisustvovali zamenik predsednika SO Petrovac na Mlavi, Milanče Aćimović, i član Opštinskog veća Dobrica Milosavljević, koji je ujedno i predsednik opštinskog odbora Udruženja Kraljevina Srbije.

Pozdravljajući uvažene goste, prestolonaslednik Aleksandar je istakao da se danas sećamo osnivača srednjovekovne države i njegovog dalekog pretka, velikog župana Stefana Nemanje – Svetog Simeona.

-I ovom prilikom najlepše se zahvaljujem na svemu što je Udruženje Kraljevina Srbija učinilo i čini na širenju ideje ustavne parlamentarne monarhije, kao i na velikoj podršci koju pruža Kraljevskom domu. Poštujući našu slavnu tradiciju, ali i tekovine modernog doba, od naše otadžbine stvorićete bolje mesto za život svih njenih građana“ – istakao je prestolonaslednik.

Predsednik Udurženja Kraljevina Srbija Mario Majstorović podsetio je da je naša država od svog nastanka bila monarhija i da je Srbija svoj najveći uspeh i vrhunac doživela kao takva. Majstorović je istakao da su oni narodi koji su uspeli da očuvaju tekovine svojih država i ugradili ih u moderno doba dana i najrazvijenije nacije sveta, te da su 7 od 10 najrazvijenijih država u svetu upravo monarhije.

-Ono što tek stoji pred nama jesu veliki koraci kojima ćemo celokupnoj javnosti skrenuti pažnju na ovo, po nama, najvažnije pitanje u državi, a prvi takav korak jeste kongres Udruženja Kraljevina Srbija koji će biti održan u Vrnjačkoj banji 27.marta, na sedamdeset petu godišnjicu od stupanja na presto kralja Petra II“, najavio je Majstorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari