Tihi žali za Prletom
printskrin
Tihi žali za Prletom

printskrin

Tihi žali za Prletom, Foto: printskrin

Dvojac iz filma i serije “Otpisani”, Prle i Tihi, zauvek su razdvojeni, ali Brajović kaže da je bogatstvo koje je Dragan ostavio iza sebe neprocenjivo i da treba da budemo ponosni na to što smo imali takvog čoveka i glumca.

- Osećam se kao da mi je umro neko najbliži. Kada je umro moj otac, ja sam te večeri igrao predstavu. Tako i sada radim, jer mi smo na ovom svetu da bismo radili svoj posao. Svi su pod utiskom da je otišao neko ko će nam svima mnogo nedostajati. Ne možemo se lako pomiriti sa tim da je to nepovratna stvar, da više nikada nećemo biti zajedno - govori Brajović i nastavlja:

- Ovo je nenadoknadiv gubitak, ali sve što je uradio njegova je baština. Bogatstvo koje je ostavio kroz svoj rad je nekakav kapital. Gubitak je veliki, ali možemo biti ponosni što smo ga imali i na sve što smo od njega dobili - ističe glumac i kaže da će čuvenog Gagu pamtiti najviše po skromnosti, kojom je plenio.

Već mu nedostaje: Voja Brajović

Mitar Mitrović

Već mu nedostaje: Voja Brajović, Foto: Mitar Mitrović

- Pamtiću ga po njegovoj večitoj mladalačkoj težnji da bude savremen, posvećenosti profesiji i, ono što možda ljudi najmanje znaju, po njegovoj skromnosti. Nikada nije stavljao sebe u prvi plan i nikada nije ni pomišljao da on zna nešto što drugi ne znaju. Večito je sumnjao u ono što radi i to ga je činilo dragocenim.

Njegov šarm i njegova duhovitost su bili nešto što ga je karakterisalo i što mu je bogom dato. On je svojim talentom i svojom posvećenošću učestvovao u osavremenjavanju našeg društva - objašnjava Voja, koji je sa Draganom započeo karijeru u seriji „Otpisani“. Tihi i Prle su se u životu, kao i na malim ekranima, držali zajedno.

- Zajedno smo radili tu veliku, značajnu seriju „Otpisani“ i zajedno smo uradili njegovu poslednju pozorišnu ulogu, po mom skromnom mišljenju, najznačajniju, a to je uloga u predstavi „Posetilac“. Zajedno smo učili kroz život, a Dragan Nikolić je čovek koji je uvek bio spreman da uči. Nikada nije hteo da se pravi da je na bilo koji način važniji od bilo koga, bilo da je u pitanju mlađi kolega ili njegov vršnjak. Uvek je bio prepun sumnje u sebe i to je nešto dragoceno što treba naučiti u našoj profesiji - završava Brajović.