Uče ih kako da se vole: Izbeglice u Nemačkoj
Profimedia.rs
Uče ih kako da se vole: Izbeglice u Nemačkoj

Profimedia.rs

Uče ih kako da se vole: Izbeglice u Nemačkoj, Foto: Profimedia.rs

Da ne bi došlo do zabune, uputstva su vrlo jednostavna i praktična, a praćena su crtežima koji dodatno pojašnjavaju određene segmente seksualnih odnosa.

- Tokom seksa nije važna samo pravilna tehnika. Važno je i da vodite računa o osećanjima i željama partnera, da ste bliski, kao i da obezbedite odgovarajuću atmosferu - navodi se na portalu „zanzu“, na kojem izbeglice u Nemačkoj od februara mogu da se obaveste o seksualnim pozama, tehnikama, ali i o homoseksualnosti.

- Seks se može upražnjavati samo uz uzajamu saglasnost i ako ste za to spremni - stoji, između ostalog, u onlajn priručniku pod punim nazivom „Zanzu - moje telo u slici i reči“.

Slike govore više od reči

Alo!

Slike govore više od reči, Foto: Alo!

Reč je o projektu nemačke savezne centrale za zdravstveno prosvećivanje koji ima za cilj da uputi migrante u tajne seksualnosti i ljubavi. Osim što nude relativno bezazlene formulacije („Seks je više od polnog odnosa. Sastavni deo seksa su, između ostalog, i ljubljenje, maženje i oralni seks“), autori detaljno opisuju seksualne poze, različite tehnike, korišćenje pojedinačnih delova tela.

- Možete da stimulišete bradavice i anus partnera jezikom. Za vaginalni seksualni odnos možete da koristite i predmete kao što je vibrator - navodi se u jednom uputstvu.

Uputstva se mogu pročitati na 13 jezika (između ostalog na arapskom, turskom i ruskom), a razvrstana su po kategorijama: telo, planiranje porodice i trudnoća, infekcije, seksualnost, odnosi i osećanja, prava i zakoni.
List „Zidojče cajtung“ navodi da je ideja potekla iz Belgije.

Silovanje nije opcija

Uputstva, pre svega, ukazuju na to da seksualni odnos treba da bude dobrovoljan čin. - Ne postoje pravila koja definišu šta jeste dobar seks, a šta nije. Predstave o tome se razlikuju od čoveka do čoveka. Razgovarajte o tome dokle želite da idete. Ne morate da radite sve, niti da u svemu uživate - objašnjava se na portalu.

Komentari (3)

nedjo

12.03.2016 12:25

idiotizam

Sanny

12.03.2016 12:43

Tako i treba, jer oni ne znaju sta je kondom, ima da naprave ovde jos +10000 dece

buba

12.03.2016 23:17

pa kako su se oni dosad sexsali....