Uvek se obradujem dolasku u Beograd

M. BOBINAC

12. 03. 2016. u 13:13

Španska diva Lus Kasal večeras nastupa u Sava centru

Увек се обрадујем  доласку у Београд

ŠPANSKA muzička diva Lus Kasal održaće večeras koncert u beogradskom Sava centru, u okviru 17. "Gitar art festa", koji pod sloganom "Samostalno" traje do sutra. Povodom nastupa slavne pevačice, juče je u Domu omladine Beograda održana konferencija za novinare na kojoj je šarmantna umetnica zadivljujućeg glasa govorila o večerašnjem nastupu.

Odlično raspoložena, Lus Kasal je na srpskom jeziku pozdravila prisutne i najavila repertoar koji će izvesti pred beogradskom publikom.

- Biće to pregled najreprezentativnijih numera koje sam otpevala u karijeri - rekla je slavna pevačica, koja je prvim albumom (1982) unela novi zvuk na špansku muzičku scenu.

Lus Kasal je svojom individualnošću stekla slavu i poštovanje širom sveta, a veliki uspeh ostvarila je numerama "Misli na mene" i "Godina ljubavi", koje je otpevala za čuveni film "Visoke potpetice" Pedra Almodovara. Pevačica jedinstvenog glasa otkrila je da su ove pesme neizbežne na svakom njenom nastupu.

- Moja karijera se deli na ono što sam pevala pre i posle ovih numera, a to se naročito odnosi na kompoziciju "Misli na mene" - istakla je Lus, koja je snimila 13 albuma u karijeri. - Pesme biram na osnovu onoga šta se u određenoj zemlji traži od mene, ali bez obzira na sve, ove kompozicije uvek pevam.

Slavna Špankinja, koja je pevala u filmu "Montevideo, vidimo se", naglasila je da je veoma srećna što treći put nastupa u Beogradu.

- Oduvek je boravak u Srbiji u meni stvarao utisak da ovde žive ljudi koji žele da napreduju - istakla je Kasal. - Još od osamdesetih osećam da srpski narod neprestano stremi ka boljitku.

To je veoma važno, jer su u isto vreme promene u Španiji značile napredak za špansku umetnost. Volim kad sretnem taj duh i na drugim mestima, a ovde sam bila u prilici to da doživim.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije