Ženi teškoj 338 kg izvadili 20 kg sala iz noge

Mila Klark (47) iz Tenesija imala je 338 kilograma. Sama je uspela da smrša 45 kilograma, a onda su joj lekari odstranili salo iz noge teško oko 20 kilograma.
"Svaki dan mog života je jadan. Zarobljena sam u ova četiri zida više od dve godine. Mogla sam samo da jedem i spavam i bojala sam se da li ću se ujutro uopšte probuditi", rekla je Mila.
 
Ona je majka petoro dece od kojih je četvoro usvojeno. Džejkob (16), Hana (15) i Kejleb (15) ustaju rano svako jutro kako bi oprali majku. "To je tako ponižavajuće, deca u tom uzrastu ne bi trebalo da brinu za svoje roditelje", kaže Mila.
 
Njen suprug joj ne može pomoći jer je i sam bolestan. Mila se sa težinom bori ceo život. Kada je imala tri godine već su joj se rugali da je debela.
 
"Mog oca nikada nije bilo, zavisila sam od majke i sestara. Majka nam nikada nije govorila da nas voli nego nas je samo hranila. Hranu sam povezivala s majčinom ljubavlju i samo sam htela sve više i više da jedem", rekla je Mila koja priznaje da i sad traži od dece da joj kupuju i donose brzu hranu.
 
Kada je maturirala imala je 158 kilograma. Ubrzo nakon mature upoznala je supruga Elroja i, nakon venčanja, rodila je dete. Hteli su još dece, ali Mila je bila preteška pa su usvojili četvoro.
 
Zbog sebe i porodice odlučila se na velike promene. Primili su je u bolnicu gde je bila na operaciji. Dobila je i plan dijete i vežbi. Ima i hodalicu uz pomoć koje opet uči da hoda. Čeka je još operacija, a ona kaže kako će to biti "neverovatno putovanje".
 
Autor: Fokus

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.