Natalija i Aleksandar Čepurin oduševljeni srpskom kuhinjom
Rajko Ristić
Natalija i Aleksandar Čepurin oduševljeni srpskom kuhinjom

Rajko Ristić

Natalija i Aleksandar Čepurin oduševljeni srpskom kuhinjom, Foto: Rajko Ristić

- Aleksandar i ja volimo srpsku kuhinju, ima toliko lepih specijaliteta. Međutim, on najviše voli prebranac sa kobasicom - rekla je vidno nasmejana Natalija i dodala da je njen suprug veliki ljubitelj ruske kuhinje.

- On u Rusiji jede zaista sve. Ono što vam ja preporučujem da probate od ruskih jela je boršč čorba. Oduševićete se - govori Čepurinova.
Ona smatra da postoji velika sličnost između srpskog i ruskog kulinarstva, ali primećuje i malu razliku.

Dani ruske kuhinje u Beogradu

RAS

Dani ruske kuhinje u Beogradu, Foto: RAS

- Vaša hrana je više začinjena, ali su nam jela veoma slična jer u svakom ima dosta povrća i mesa - završava Čepurinova, koja je u Beogradu otvorila Dan internacionalne kuhinje posvećen Rusiji. Zagonetni ruski ukusi i melodija sa prostora ove prijateljske zemlje obeležile su ovu prijatnu večernju manifestaciju.

- Dan nacionalne tradicionalne kuhinje je dan kada su ljudi ujedinjeni za stolom uz jako ukusnu hranu pesmu i igru - rekla je supruga ruskog ambasadora prilikom otvaranja ovog događaja.

Aleksandar Vasiljevič Čepurin ambasador je Ruske Federacije u Srbiji još od 26. septembra 2012. godine, a njegova supruga Natalija je magistar medicinskih nauka i vrhunski lekar-kardiolog, i radila je u najboljim klinikama u Moskvi.

Komentari (2)

seselj

12.03.2016 16:31

Voli taj sve sto je gratis samo daj .

mm2

12.03.2016 17:36

Molim da mi "neukoj" objasnite sta je to "kobaja" posto ni u jednom recniku nisam nasla. Da li vi to pravite novi Srpski jezik?