Kolektivno krštenje
S. Bečejić
Kolektivno krštenje

S. Bečejić

Kolektivno krštenje, Foto: S. Bečejić

Sveštenici Ratko Polić, Dušan Ostojić i Uroš Živković besplatno su obavili obred, a potom je u crkvenoj porti organizovana skromna zakuska.

S obzirom da stara kumstva, ima svega dvadesetak Roma, svima ostalima, kumovao je Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić.

U subotu su zajedno krštene i cele porodice, supružnici, braća i sestre, očevi i deca, prababe i praunuci, najmlađa tromesečna beba, a najstariji ima 58 godina.

Nenad Gajić – Neletrostruki je kum Kostadinovićima.

- Danas krštavamo Luku (5), Milana (7) i Blagoja (8) godina. Četvrto dete, Branislava krstio sam kad je imao tri godine. Oni su se u komšiluk doselili sa trkališta i pošto smo u dobrim odnosima, prihvatio sam da budem kum jer svog nisu imali. Uskoro, za koji dan Branislav će napuniti 18 godina, pa ćemo posle ovog krštenja organizovati ručak i slavlje u čast njegovog punoletstva i krštenja najmlađih kumića - rekao je Nenad.

Prabaka Milena Nikolić sa šestoro unučadi i dvoje praunčadi krstila se u crkvi u Bogatiću.

Protojerej stavrofor Ratko Polić, arhijerejski namesnik mačvanski ističe da mu je kolektivno krštenje pričinilo veliko zadovoljstvo.

- Velika nam je duhovna radost za naše arhijeresko namesništvo da učinimo ovo sveto bogougodno delo. Vernik ne može da bude ko nije kršten, sad su postali punopravni članovi SPC – keže ovaj sveštenik.

Mali Martin Jevremović danas proslavlja i prvi rođendan i krštenje.

- Posle obreda u crkvi, kod kuće pravimo slavlje –rođendansko i za krštenje – poručuju srećni roditelji.

Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić kaže da je srećan i zadovojan što su ga iz Društva Roma pozvali da kumuje. Za uspomenu je i zajednička fotografija,uz napomenu, da će ubuduće, kada predsednika sretnu na ulici, obavezno ga pozdravljati sa - kume.

 

 

Komentari (1)

Aleksandar

12.03.2016 20:29

Pope, a jel si i naplatio. Ili opet i kod vas to ide selektivno. Posto ovi satro nemaju