Želim da budem ponos Srbije

S. DOBROSAVLjEVIĆ

12. 03. 2016. u 18:34

Sanja Vučić o očekivanjima pred odlazak na prestižno muzičko takmičenje. Plasman mi nije najvažniji već da u Stokholmu što bolje predstavim pesmu koja je izuzetno moćna

Желим да будем понос Србије

ČUDA su moguća! To najbolje zna Sanja Vučić (22), predstavnica Srbije na 61. "Evrosongu", koji će od 10. do 14. maja biti održan u Švedskoj. Pevačica kruševačke rege grupe "ZAA" preko noći je od anonimne devojke iz sveta alternativne muzike stigla do prestižnog takmičenja.

Raskošan glas i neukrotivu energiju Sanja će pokazati u "Globen areni" u Stokholmu, gde će na engleskom jeziku pevati pesmu "Goodbye", tekstopisca i kompozitora Ivane Peters, čija je poruka borba protiv nasilja nad ženama. Srpska predstavnica na "Evrosongu" je student arapskog jezika, a njena neraskidiva veza sa muzikom traje godinama.

- Očekujem da Srbiju u Švedskoj predstavim u najboljem svetlu i da snažnu emociju pesme iskažem na pravi način - kaže za "Novosti" Sanja Vučić, koja će u Stokholmu nastupiti u drugom polufinalu 12. maja. - Plasman mi nije najvažniji, ali mi je stalo da moj narod bude ponosan na mene. Nisam mogla ni da sanjam da ću jednoga dana otići na "Evrosong".

Uvek sam bila u alternativnim andergraund vodama i ovo je velika stvar za mene. Ali, to ne znači da ću posle "Evrosonga" promeniti muzički pravac. Želim da ostanem dosledna alternativnim korenima i da pokažem širom auditorijumu da andergraund i rokenrol mogu da budu zabavni i inspirativni.

NEMA DEČKA NA pitanje da li ima dečka, Sanja kaže: - Trenutno nemam dečka i nisam zaljubljena. Uvek sam dobro raspoložena, jer sam pozitivna po prirodi. Za sebe mogu da kažem da sam fina i mila devojka.

* Kako ćete se kao pevačica alternativne muzike snaći u svetu popularnih nota?

- To što pevam je načelno rege, ali kako je bend evoluirao tako su se naslagali mnogi žanrovi. Činjenica da sam se oprobala u raznim muzičkim stilovima dodatno me ohrabruje da svoju emociju i energiju iznesem najbolje što mogu. Brzo sam se srodila sa pesmom i autorkom Ivanom Peters. Trudila sam se da usvojim svaku njenu sugestiju, prvenstveno mislim na snagu mog vokala koji je Ivana, po sopstvenom priznanju, morala da ukroti. To je izuzetno moćna pesma sa snažnom porukom, ali i zahtevna za pevanje. Ubeđena sam da je naša saradnja prava stvar.

*Otkud ideja da pesmu posvetite borbi protiv nasilja nad ženama?

- To je bila Ivanina ideja jer je ona i tekstopisac pesme. Nasilje nad ženama je svuda prisutno, ne samo u Srbiji, i zato smatram da je evrovizijska scena pravo mesto da se skrene pažnja na tako ozbiljan problem.

* Da li možemo ponovo da vratimo "Evrosong" u Srbiju?

- Ne znam, rano je i nezahvalno govoriti o tome. Pratim "Evrosong" i smatram da se naša pesma mnogo razlikuje od drugih. Upravo zbog toga mislim da je idealna za ovo muzičko takmičenje. Čula sam i druge pesme za "Evrosong", mnogo mi se dopada kompozicija Norveške, mada ima još dobrih numera.

Foto: V. Danilov

* Vaši roditelji se takođe bave pevanjem, da li je to presudilo da se opredelite za muziku?

- Moji roditelji su pevači narodne muzike, pa sam se oprobala i u tome. Rasla sam uz pesmu. Obožavam muziku i ne delim je na žanrove. Volim etno-muziku i sevdalinke i od roditelja sam naučila da ih pevam. Ali pored muzike, bavim se i plesom.

VEČERAS PREMIJERA KOMPOZICIJE

KOMPOZICIJA "Goodbye" premijerno će biti izvedena večeras u specijalnoj emisiji "Pesma Srbije za Evropu"(RTS 1, 21.00). Gledaoci će upoznati Sanju, koja će govoriti o svojim snovima, željama i strahovima, a za dobro raspoloženje biće zadužen voditeljski četverac RTS. Slobodan Šarenac proveriće da li naša predstavnica ima takmičarski duh i da li će ostaviti srce na sceni, Vlada Jelić objaviće prvi u vestima da li Sanja zna da peva, Dejan Pantelić će kviz-pitanjima pokušati da je izvede iz takta, dok će Milan Popović zaviriti u njenu dušu i uveriti se da li u koferu za Evropu nosi zastavu Srbije.

Specijalna gošća biće glumica Seka Sablić, a gledaoci će čuti i šta će naša predstavnica poručiti ljubiteljima "Evrosonga" na portugalskom, arapskom, italijanskom, francuskom i engleskom jeziku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

PP

12.03.2016. 22:48

Dobra je pesma , samo mali savet manje napadno pevanje i bice sve super. Evo na kladionicama smo skocli posle emisije pre emsije smo bili na 18 tom mest od 43 drzave za pobedu , sada smo vec 11 ti. Da je losa pesma , kako nazalost po sajtoviam pisu nasi iz Srbije i diajspore kladioncie bi reagovale i bili bi na dnu tabele zajedno sa San Marinom, Crnom Gorom i Gruzijom koje dele poslednja tri mesta na kladionici. Rusija od 2000 poslala silne pesme na engleskom cak i pobedil sa pesmo na engleskom.

Deks

13.03.2016. 00:50

Nisam čuo Sanju pa o njenim kvalitetima ne mogu da komentarišem. Ipak za većinu građana ona je anonimna (Hrvatsku će predstavljati pobednica "Voicea"!) pa čudi takva odluka RTS-a. Takođe i priča da je na Evroviziji trebalo da nastupi Ivana Peters a ona ne može pa je predložila Sanju je u najmanju ruku neozbiljna i ostavlja utisak nekorektnosti. Deluje kao da o izboru našeg predstavnika odlučuje mala grupa ljudi kućnih prijatelja. Zašto i TV Vojvodina ne odlučuje o izboru našeg predstavnika?

Pedja 034

13.03.2016. 01:01

Ubedljivo najbolja pesma koju je Srbija imala ikada na Evroviziji. Konačno imamo pesmu, a ne "frankeštajna" koje su do sada pravili lobi kompozitori. Kako će biti na takmičenju ne znam, ali super je i bravo za Ivanu i Sanju. Samo hrabro i srećno!

Miki

13.03.2016. 09:10

Ok je pesma, kakve smo sve slali ova i ne deluje tako lose. Samo kada bi bar malo tokom nastupa bila smirenija. Ovakve grimase, te nekakve abnormalne psihodelicne pokrete zaista je grozno gledati. Treba razgovarati s njom.

branka

13.03.2016. 16:09

@Miki - Apsolutno ...treba raditi na scenskom nastupu ,jer je jako neprijatno gledati izvodjenje nase Sanje ,koja je jednostavno svojom preteranom energijom iskarikirala pesmu ,koju samim tim i ne cujes ,jer si sokiran nacinom izvedbe . Jednostavno ,sa detetom treba raditi ,a pesma je odlicna .