VIDEO: Kako živeti u osam kvadrata u Njujorku

Cena kvadrata u Njujorku je astronomska, pa se ljudi često snalaze sa manje od deset kvadrata stambenog prostora.
Ti takozvani mikrostudiji postali su prilično popularno rešenje za samce koji žele da žive u Njujorku, čiji urbani status, razvijena ekonomija i količina svakojakih sadržaja ga čine jednim od najpoželjnijih gradova za život.
 
Kirsten Dirksen na Jutjub već godinama postavlja snimke odlično organizovanih stambenih prostora, od kojih su najpopularniji oni o takozvanim mikrostudijima u Njujorku. Felis Koen, profesionalna organizatorka događaja, ističe da većina stanova u centru Njujorka izgleda potpuno drugačije od onoga što je prikazano u seriji Seks i grad.
 
Uprkos tome što živi u samo 8,3 kvadratna metra prostora, Kirsten za mikrostudio mesečno izdvaja čak 700 dolara. Za prosečni apartman mesečno treba izdvojiti 3.600 dolara.
 
Sličan primer daje i Luk Klark Tajler, njujorški arhitekta koji je odličio da se ugura u još manji prostor od 7,2 kvadratna metra. 
 

Autor: agencije
  • Ja

    14.03.2016 00:17
    Jasno mi je da u tako velikom gradu ne moyete sebi priuštiti normalan stan, ali ovo je zaista jako klaustrofobično. Njen stan i nije toliko loš, možda da je malo spustila taj krevet, ali njegov je katastrofa od estetike do upotrebne logike (mikrotalasna u ormaru sa odećom). Jedino mogu da razumem ako po ceo dan niste u stanu pa vam se ne plaća velika kirija a pri tom ne volite da delite prostor sa cimerima
  • jeyus

    13.03.2016 13:48
    povraca mi se
  • leming

    13.03.2016 00:20
    najgore od svega je to sto su pola sata udaljeni od mesta gde za iste pare mogu imati redovan stan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.