VUČIĆ NA FRANKFURTSKOJ BERZI POZVAO NEMAČKE INVESTITORE: Podrška Srbiji na evropskom putu je čast!
Foto: Twitterserbianpm

Premijer u poseti pokrajini Hesen

VUČIĆ NA FRANKFURTSKOJ BERZI POZVAO NEMAČKE INVESTITORE: Podrška Srbiji na evropskom putu je čast!

InfoBiz -
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Frankfurtsku berzu i tom prilikom istakao važnost saradnje srpskih i nemačkih privrednika.

"Ovo je sjajna prilika da srpski predstavnici prošire svoje znanje i iskustvo u razgovoru sa nemačkim kolegama", rekao je Vučić, koji boravi u poseti Nemačkoj, a saopštila je Vlada Srbije.

Vučića i delegaciju Srbije dočekao je predsednik Industrijsko-trgovinske komore Frankfurt Matijas Miler, sa direktorom berze Frankom Klasom. Miler je izjavio da je velika čast što je srpski premijer danas u Frankfurtu i naglasio da je to dobra prilika za razmenu iskustava u privredi i biznisu.

Prema njegovim rečima, poseta Vučića Frankfurtu od velikog je političkog značaja, imajuću u vidu ogromnu podršku koju nemački privrednici pružaju Srbiji u procesu evrointegracija. „Velika je čast za nemačku privredu da podrži Srbiju na evropskom putu“, izjavio je Miler. Tokom posete berzi, premijer Vučić razgovarao je i sa Kristofom Feldmanom, generalnim direktorom Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku.

Susret s ministrom ekonomije pokrajine Hesen

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Frankfurtu sa ministrom ekonomije nemačke pokrajine Hesen, Tarekom Al Vazirom o ekonomskoj saradnji dveju zemalja, nemačkim investicijama i evropskom putu Srbije. Premijer je rekao da je stabilnost regiona najvažnija za Srbiju i da bez toga nema ekonomskog napretka,navedeno je u saopštenju vlade prosledjenom nakon sastanka.

U Srbiju već investira više kompanija iz Hesena, rekao je Vučić i dodao da je ekonomska reforma dovela do privrednog rasta, ali i pomogla u kreiranju boljeg i sigurnijeg poslovnog okruženja. "Evropski put Srbije je, takodje, dobra garancija stranim investitorima", kazao je Vučić. On je pozvao ministra Al Vazira da sa privrednom delegacijom poseti Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track