26. mart  2016. 23.00  | Izvor: Tanjug

Vilu Smitu nagrada "MTV Generation"

BERBANK -

Američki glumac i producent Vil Smit dobitnik je nagrade "MTV Generation" za svoj opus u filmskoj industriji, a biće mu uručena na 25. dodeli MTV filmskih nagrada 10. aprila u Berbanku u Kaliforniji, saopštio je MTV.

Smit, koji je sinonim za modernu filmsku zvezdu, napravio je proboj ulogom u kultnom ostvarenju "Dan nezavisnosti", kao i u filmu "Loši momci", a usledili su hitovi "Ljudi u crnom", "Eli" i drugi.

"Vil Smit i MTV su odrastali zajedno i dele kul istoriju", objasnila je Kejsi Peterson, izvršna producentkinja dodele MTV filmskih nagrada.

Ona je podsetila da je MTV bio deo svake faze Smitove karijere, dok je on bio veliki deo onoga što je definisalo MTV kulturu od početka.

"Od serije "Princ sa Bel Era", preko njegove muzike i sjajnih filmova, Smit je glas generacije i ne plaši se da ga upotrebi. Jubilarna 25. dodela MTV-jevih filmskih nagrada biće pravi način da se oda počast velikom Viliju na nama svojstven način - uz puno iznenađenja", istakla je Peterson.

MTV je više puta nagrađivao Vila Smita - osvojio je pet zlatnih "Kokica", uključujući dve nagrade za najbolju mušku ulogu u filmovima "Eli" 2001. godine i "Ja sam legenda" 2008, a čak 17 puta je bio nominovan. Davne 1994. našao se u ulozi voditelja dodele " MTV Movie Awards".

Nagrada " MTV Generation" je najveće filmsko MTV priznanje koje se dodeljuje glumcima iza kojih je neverovatna karijera tokom koje su se uvek glasno i jasno obraćali MTV publici.

Prethodni dobitnici ovog priznanja su Robert Dauni Džunior, Mark Valberg, Džejmi Foks, Džoni Dep, Riz Viterspun, Ben Stiler, Adam Sendler, Sandra Bulok, Majk Majers, Tom Kruz i Džim Keri.

Srodne vesti