26. mart  2016. 23.26  | Izvor: RTV (Nenad Jovićević)

Predstava Mire Gavrana u pozorištu u Bečeju

BEČEJ -

U Gradskom pozorištu u Bečeju održana je prava teatarska svetkovina. Upravo tako se može nazvati izvođenje predstave "Čehov je Tolstoju rekao zbogom" Mire Gavrana, u režiji Irfana Mensura.

video icon

Za Predraga Ejdusa, koji u predstavi tumači ostarelog Lava Nikolajeviča Tolstoja, igrati komad jednog od najizvođenijih hrvatskih dramskih pisaca Mire Gavrana poseban je izazov.

"Sa velikim zadovoljstvom smo radili ovaj komad. I sam Gavran i njegova supruga, koja je glumica, ovaj komad radili su pre dvadeset i više godina. Izuzetno im se dopala Irfanova režija i naša igra, za koju kažu da je donela neke drugačije nijanse, koje oni nisu napravili", kaže Ejdus.

U sukobu starog i novog, odnosu muškarca i žene u braku, suprotstavljanju plemenitosti i samoljublja, uz kolegu Ivana Đorđevića, koji igra Čehova, sjajno se snašla Hana Selimović, u ulozi Čehovljeve supruge Olge.

"Ja sam prihvatila ovu ulogu, pre svega, zbog zaista divne ekipe, sa kojom imam priliku da sarađujem u ovoj predstavi u režiji Irfana Mensura. Tu su i moje kolege Predrag Ejdus, Ivan Đorđević i Jasmina Večanski. Stvarno je retkost imati tako dobro društvo kada se radi neka predstava", o radu na predstavi govori Hana Selimović.

Slojevit, ali razumljiv tekst, kamerno ukrojen veštim rediteljskim potezom, i četvoro sjajnih glumaca, koji su više nego uverljivi u međusobnom preglumljivanju, publika je pozdravila aplauzom nedvosmislene podrške.

 

Srodne vesti