Popović (DSS): Vreme je za promenu politike

Beta

12. 04. 2016. u 21:45

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Aleksandar Popović ocenio je danas u Smederevu da politika "fanatičnih evrointegracija" nije Srbiji donela nikakvo dobro, zbog čega je vreme za promenu te politike

Поповић (ДСС): Време је за промену политике

Aleksandar Popović

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Aleksandar Popović ocenio je danas u Smederevu da politika "fanatičnih evrointegracija" nije Srbiji donela nikakvo dobro, zbog čega je vreme za promenu te politike.

Popović je, boraveći u Smederevu u okviru predizbone kampanje koalicije DSS - Dveri, dodao da "u Srbiji pada broj zaposlenih, padaju plate, srpska ekonomija, država".

"Srbija kakvu je vide televizije s nacionalnom frekvencijom i kako je vidi današnja vlast – praktično ne postoji. Gde god da se pogleda vidi se suštinska razlika između onoga što Srbija realno jeste i onoga kako oni pokušavaju da je pokažu na televiziji", ukazao je Popović.

On je rekao da se u Srbiji vode pogrešna nacionalna i ekonomska politika, na šta ukazuje i to što "današnja vlast" govori da će braniti Kosovo, a potpisala je Briselski sporazum kojim su "potpuno ukinuli bilo kakve institucije države Srbije na Kosovu i Metohiji".

Dodao je da ministri stalno govore o otvaranju novih radnih mesta, dok podaci Republičkog zavoda za statistiku ukazuju da je za četiri godine posao izgubilo 40.000 ljudi.

"Prosečna plata u dinarima manja je 2015. u odnosu na 2014. To ne kažem ja, već rešenja Poreske uprave. Srbija je zaduženija više no ikad. Politika davanja subvencija stranim investitorima ne daje dobre rezultate. Sve u svemu u Srbiji se živi lošije", zaključio je Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

straja

13.04.2016. 02:44

Od 40 000 ljudi velika vecina nije izgubila posao nego RADNO MESTO.jer nista nisu ni radili.To je sve naprimano na izmisljena radna mesta.....Nisam neli radnik ali sam mogao da obavljam poslove najmanje tri/cetiri radna mesta...ko zna koliko je takvih slucajeva.a radilo se o relativno visoko rangiranim radnim mestima sa primanjima u gornjoj cetvrtini proseka.Kad sam to rekao...MORAO SAM U PENZIJU.....nije ti kampanja na kvalitetnim cinjenicama zsnovana.

i Prava+

13.04.2016. 09:10

Politika ima uzrocni faktor za clanstvo. Znaci nije odlucujuci faktor. A vrednost demokratije ima kljucnu ulogu za clanstvo sa EU. Opet Srbija kao celina nakon referenduma ima mogucnost da postane clanica EU.

IdemoDalje

13.04.2016. 09:31

Ja razumem da smo mi"plitak" narod,polupismen, sto obilato koriste politicari sa raznim mantrama,savetia tipa necemo evrointregracije,hocemo sa Rusijom ili non stop sa Bosnom,Hrvatskom od nicega praviti stanje napetosti,kao da je rat.Politicarima to odgovara jer znaju da se narod pali na te marifetluke.Nemocni da rese ekonomiju zemlje,zato sto nikad nisu radili u oblasti privrede,onda nude demagogiju,razbacaju se nacionalnim ponosom,Kosovom,Rusijom i sl. Sad 76% dug od BDP,a nije bankrot.Kako?

Маре

13.04.2016. 09:48

Само напред, Попе! Ти си најбољи доказ да ДСС није ништа мењала у својој политици.

Milenko Katic

07.05.2016. 14:45

Ви сте освежење. Верујем да сте поштени и желим вам успех да нашу Србију спасете од пропадања.