Oružana pljačka na autoputu, napadači ukrali torbu sa novcem

K. M. - Z. U.

13. 04. 2016. u 12:39

Razbojnici su presreli kamion kurirske službe na auto-putu beograd - zagreb kod petlje "Ikarbus" u Zemunu. Lopov drškom pištolja pretukao vozača

Оружана пљачка на аутопуту, нападачи украли торбу са новцем

Foto A. Stanković

SPEKTAKULARNA pljačka dogodila se juče oko podneva na delu auto-putu Beograd - Zagreb, na izlazu i skretanju za firmu "Ikarbus" u Zemunu! Naoružani napadači presreli su kamion kurirske službe "Aks ekspres" i uz pretnju oružjem oteli torbu sa vrednosnim pošiljkama vrednim nekoliko miliona dinara.

Tokom razbojništva povređen je radnik "Aks ekspresa" N. A. (23), koga je lopov nekoliko puta udario drškom pištolja u glavu. On je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju (VMA).

- Mladić je van životne opasnosti. Svestan je i orijentisan - navode iz VMA.

Prema rečima radnika ove šabačke firme, on je zaustavio "mercedes", vlasništvo preduzeća, jer je nepoznati mladić stajao na sredini puta. Nedaleko od njega bila je parkirana crvena "opel astra", bez tablica. Za volanom je bio još jedan mladić, koji je na glavi imao kapuljaču.

- Čim je usporio, prišao mu je razbojnik koji je stajao na putu, izvukao pištolj i otvorio vozačeva vrata - navodi izvor "Novosti". - Nije stigao ni da reaguje, a lopov ga je nekoliko puta udario drškom pištolja u glavu i zapretio mu da ćuti.

"AKS EKSPRES": NISMO PREVOZILI NOVAC KURIRSKA pošta "Aks ekspres" potvrdila je da je vozilo te kompanije napadnuto na auto-putu Beograd - Zagreb, kod skretanja za "Ikarbus", ali navode da nije otet novac, već vrednosne pošiljke. U saopštenju se dodaje i da je samo zahvaljujući prisebnosti zaposlenog i brzoj intervenciji policije sprečen teži scenario koji bi ugrozio život radnika te kompanije. - Naše vozilo, koje dostavlja ekspres pošiljke, ne prevozi novac - precizira se u saopštenju.

Razbojnik je potom dohvatio torbu sa novcem i uleteo u "opel astru", koja ga je čekala. Pobegli su ka Zemunu. Veruje se da su tu imali već unapred pripremljen "štek" i da se nisu daleko udaljavali. Radnik šabačke firme je odmah pozvao policiju.

Na lice mesta došlo je nekoliko patrola, kao i pripadnici Interventne brigade. Blokirali su okolne ulice i pretresali neke objekte, ali od drskih pljačkaša i crvene "opel astre" nije bilo ni traga. Policija pretpostavlja da je kurirsko vozilo tipovano, ali i da su pljačkaši znali kojom rutom će se kamion "Aks ekspresa" kretati. Sumnja se i da je pljačkaš imao još jednog saučesnika, koji je automobilom pratio vozilo na auto-putu.

Inspektori su razgovarali i sa rukovodiocima u kurirskoj službi kako bi utvrdili da li su se njihova vozila kretala uvek istom maršrutom, kao i koliko je ljudi znalo za jučerašnju pošiljku i njenu vrednost.

- Bez obzira na to što je vozač N. A. povređen morali smo detaljno da ga ispitamo - navodi naš sagovornik iz policije. - Ipak, njegovo saslušanje nije završeno i ponovićemo danas, dok se malo oporavi od šoka i udaraca. Mnoga toga je još uvek nejasno. Nemoguće je da su razbojnici tek tako, slučajno nabasali, na vozilo sa novcem. Tačno su znali vreme i mesto gde će da organizuju napad. U to vreme i na toj deonici auto-puta nema gužve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Шиља ЏБеочић

13.04.2016. 12:49

Таман посла да је типована лова,... чисто сумњам,....

Деки

13.04.2016. 14:06

@Шиља ЏБеочић - "Претпоставља се да је возило типовано..", не, примењена је метода случајног узорка. :)

Darko Matijevic

13.04.2016. 23:18

Da li uvek morate da napisete koliko je para oteto ili ukradeno!?! Zar ne shvatate da tako tj. dajete losu poruku drugima kako je dobro to raditi ili isplatljivo je kad kazete nekoliko miliona dinara ili evra, mislim da je totalno nepotrebno pricati o svoti novca jer se Tako smatram prenosi losa poruka drugima - u fazonu ajde i mi nesto da odradimo i uzmemo dobar kes!?!