Najnovije vesti
Vesti Vojvodina
LSV predlaže: Organizovati TV duel kandidata za gradonačelnike Novog Sada

LSV predlaže: Organizovati TV duel kandidata za gradonačelnike Novog Sada

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas sve kandidate za gradonačelnike Novog Sada na televizijsku debatu u kojoj bi ukrstili planove i argumente, a medije da takvu debatu organizuju.

liga-socijademokrata foto promo Foto: Liga Socijaldemokrata Vojvodine / Promo
liga-socijademokrata foto promo
Foto: Liga Socijaldemokrata Vojvodine / Promo

U saopštenju LSV se ocenjuje da je kampanja za republičke i pokrajinske izbore bacila u medijsku senku lokalne izbore u Novom Sadu.

- Ostalo je manje od deset dana do izlaska na birališta, a građani Novog Sada nisu imali priliku da u medijima vide debatu kandidata za gradonačelnike, niti programe koje stranke predlažu za budućnost glavnog grada Vojvodine i drugog po veličini grada u ovoj zemlji - navodi se u saopštenju LSV.

LSV je naglasila da će građani na lokalnim izborima u Novom Sadu glasati po opštem utisku, za lidera neke stranke, ne znajući šta ta stranka namerava da uradi u gradu.

U saopštenju se dodaje i da se gradonačelnik Novog Sada ne bira direktnim izborima nego većinom u Skupštini grada, te da gradom posle izbora neće upravljati Aleksandar Vučić, Vojisilav Šešelj, Nenad Čanak, Ivica Dačić niti bilo ko drugi od stranačkih lidera, nego oni koje stranke predlažu za gradonačelnike.

- Novi Sad više nema vremena za greške. Mora se znati šta je čiji plan za Novi Sad - piše u saopštenju LSV.

Ta stranka je dodala i da je uverena da bi građani Novog Sada na taj način imali priliku da se uvere da LSV ima najbolji program za taj grad.