Uviđaj na mestu ubistva Gaćeše
Vesna Lalić
Uviđaj na mestu ubistva Gaćeše

Vesna Lalić

Uviđaj na mestu ubistva Gaćeše, Foto: Vesna Lalić

Taksista, otac četvoro dece

Nestali Ranković nije oženjen, ali ima četvoro dece. Najmlađe dete ima 11 godina, dok je ćerka, koja ima 26 godina, trudna, u petom mesecu. Toliko je potresena nestankom oca, da nije u stanju da priča.

- Nikada nije isključivao mobilni telefon i uvek nam se javljao, gde god da je išao. Njemu niko nije pretio, niti se ovih dana ponašao čudno - kaže Petrović i dodaje da sumnja da ovaj nestanak ima bilo kakve veze sa ubistvom njegovog kolege Teodora Gaćeše, koji je ubijen u maju prošle godine.

Policija je odmah po prijavi objavila potragu za njim.
- Njegov telefon ne daje signal. Pričali smo sa porodicom, ali su oni demantovali da mu je neko pretio i da se ponašao čudno. Tvrdili su da nikakvih problema nije imao i da ne znaju razlog njegovog nestanka. Do sada se porodici nije niko javio niti tražio otkup - objašnjava naš sagovornik.

Nestao:  Miroslav Ranković

privatna arhiva

Nestao: Miroslav Ranković, Foto: privatna arhiva

Podsećanaj radi, u maju prošle godine je sa četiri hica ubijen Teodor Gaćeša (49). Novac koji je Teodor Gaćeša pozajmljivao, ali i dugovao, i dalje se smatra glavnim motivom njegovog ubistva. U Gaćešu je pucao mladić koji je na sebi imao belu duksericu. Dvojica napadača su Gaćeši prišla pošto je izašao iz svog „mercedesa“ i Kozaračkom ulicom krenuo prema kafiću u kojem je imao zakazano viđenje s kolegama. Napravio je nekoliko koraka kada je mladić u beloj dukserici ispalio u njega tri hica. Kada je pao na ulicu, ubica mu je prišao i ispalio mu još jedan hitac u glavu.

Inače, Teodor Gaćeša proveo je u zatvoru četiri godine jer je u maju 2000. godine ubio Ljubomira Negra (48), koji ga je, navodno, reketirao. I to ubistvo je trag za policiju jer niko ne isključuje mogućnost osvete.