Najnovije vesti
Vesti Hronika
Uhapšena kriminalna grupa koja je krijumčarila ljude za 1.200 evra

Uhapšena kriminalna grupa koja je krijumčarila ljude za 1.200 evra

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave granične policije - Regionalnog centra granične policije prema Mađarskoj, u saradnji sa pripadnicima BIA u Subotici, na području naseljnih mesta Kanjiža i Djala, uhapisili su šest osoba zbog krijumčarenja ljudi preko srpsko-mađarske granice, saopštio je danas MUP.

migranti madjarska ograda zica06 foto N Mihajlovic Foto: N. Mihajlović / RAS Srbija
migranti madjarska ograda zica06 foto N Mihajlovic
Mađarska ograda
Foto: N. Mihajlović / RAS Srbija
Mađarska ograda

Uhapšeni su DJ.F. (1965) iz Đakovice, S.P. (1965) iz Kanjiže, Z.D. (1958) iz Subotice, B.S. (1976) iz Novog Kneževca, S.S. (1994) i D.O. 1992) obojica iz Đale, zbog postojanja osnova sumnje da su kao kriminalna grupa izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Sumnja se da su ilegalnim migrantima, pretežno sa područja Kosova i Metohije i afro azijskih zemalja, organizovali prebacivanje ilegalnim putnim pravcima sa teritorije Srbije na teritoriju Mađarske i dalje u zemlje zapadne Evrope i za tu uslugu naplaćivali od 900 do 1.200 evra po osobi.

Protiv svih osumnjičenih podneta je odgovarajuća krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti, dok je protiv osumnjičenih DJ.F. iz Djakovice i B.S. iz Novog Kneževca, po odobrenju tužilaštva, doneto rešenje o zadržavanju u trajanju do 48 časova.

Od osumnjičenih je oduzeto dva putnička motorna vozila, više mobilnih telefona, kao i novčani iznos od ukupno 1.100 evra.