Uhapšeno šest osoba zbog krijumčarenja ljudi u Mađarsku

Beta

14. 04. 2016. u 10:04

Osumnjičeni su naplaćivali ilegalnim migrantima, pretežno sa KiM i iz afričkih i azijskih zemalja, od 900 do 1.200 evra po osobi kako bi ih prebacili na teritoriju Mađarske

Ухапшено шест особа због кријумчарења људи у Мађарску

Ilustracija

BEOGRAD - U zajedničkoj akciji pripadnika Uprave Granične policije i Bezbednosno-informativne agencije (BIA) iz Subotice, na području mesta Kanjiža i Đala uhapšeno je šest osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Pripadnici Regionalnog centra granične policije prema Mađarskoj uhapsili su Đ. F. (51) iz Đakovice, S. P. (51) iz Kanjiže, Subotičanina Z. D. (58), B. S. (40) iz Novog Kneževca, i S. S. (22) i D. O. (24) iz Đale.

Osumnjičeni su naplaćivali ilegalnim migrantima, pretežno sa Kosova i Metohije i iz afričkih i azijskih zemalja, od 900 do 1.200 evra po osobi kako bi ih prebacili ilegalnim putnim pravcima iz Srbije na teritoriju Mađarske i dalje u zemlje Zapadne Evrope.

Protiv svih osumnjičenih su podnete krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti, dok je po odobrenju tužilaštva, protiv Đ. F. i B. S. doneto rešenje o zadržavanju do 48 časova.

Dodaje se da je policija od osumnjičenih oduzela dva automobila, više mobilnih telefona i 1.100 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije