');
Najnovije vesti
Vesti Hronika
Stefanović: Policija će proveriti preregistracije firmi iz centralne Srbije na Kosovo

Stefanović: Policija će proveriti preregistracije firmi iz centralne Srbije na Kosovo

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će policija u saradnji sa ostalim državnim organima proveriti navode o tome da pojedine firme iz centralne Srbije obavljaju preregistraciju na teritoriju Kosova, kako bi izbegle plaćanje dugovanja dobavljačima.

Nebojsa Stefanovic_Sporazum-savet za borbu protiv korupcije_301215_foto MUP (4) Foto: MUP RS
Nebojsa Stefanovic_Sporazum-savet za borbu protiv korupcije_301215_foto MUP (4)
Nebojša Stefanović
Foto: MUP RS
Nebojša Stefanović

"Kosovo je deo naše teritorije, ali mi ne možemo u punom kapacitetu da vršimo policijske poslove tamo. Možda ćemo imati mogućnost da se obratimo našoj pokrajinskoj policiji, pa da vidimo da li oni nešto mogu da reše", kazao je Stefanović novinarima u Beogradu.

On je, povodom navoda o malverzacijama i preregistracijama firmi, rekao da policija postupa ako postoje sumnje ili nalog tužilaštva za istragu, i istakao da će ako bude utvrđeno kršenje zakona, policija biti spremna da goni počinioce ;

"Apsolutno smo spemni da zajedmo sa svim drugum državnim organima radimo na rešavanju ovog pitanja", kazao je Stefanović.

Stanovi za beogradske policajce pod povoljnijim uslovima

Pripadnici policije imaće priliku da konkurišu za ukupno 180 stanova u beogradskom naselju Kamendin, koji će im biti dostupni pod uslovima znatno povoljnijim od tržišnih, najavio je Stefanović.

Stanovi su obezbeđeni zahvaljući gradskoj Upravi Beograda, a prvo useljavanje porodica očekuje se za šest meseci, rečeno je danas nakon što su gradonačelnik Siniša Mali i ministar Stefanović potpisali sporazum o saradnji.

Prema rečima Stefanovića, u rešavanju stambenih problema pripadnika MUP-a krenulo se od Beograda, zbog toga što je u glavnom gradu i najviše onih koji taj problem još nisu rešili, a i cena kvadrata je naskuplja.

"Nastavićemo sa ovakvim aktivnostima i u Beogradu, ali i u svim drugim gradovima Srbije", kazao je Stefanović i podsetio da se ovakva akcija koja pripadnicima policije u Beogradu omogućava povoljnije uslove za rešavanje stambenog pitanja dešava posle 11 godina pauze.

Ministar je rekao i da bi ubuduće slične povoljne konkurse trebalo organizovati na dve do tri godine.

Gradonačelnik ; Mali rekao je da na ovaj način grad želi da se oduži policiji koja požrtvovano radi kako bi Beograđani živeli bezbednije , a istakao je i da saradnja grada i MUP-a "nikada nije bila bolja".

"Mi od ovoga nećemo odustati. Imamo priliku da obezbedimo krov nad glavom ljudima koji to već dugo zaslužuju", kazao je Mali.