Grom udario u kuću
M. Milojević
Grom udario u kuću

M. Milojević

Grom udario u kuću, Foto: M. Milojević

Danas tokom snažne grmljavine u Beogradu oko 12.30 nastradala je i jedna kuća u Ulici Boška Buhe naselju Kaluđerica - grom je udario u objekat tako da je izgoreo krov i potkrovlje.

Srećom niko nije povređen, jer je kuća u tom trenutku bila prazna, javlja "blic". Na licu mesta su dva vatrogasna vozila i osam vatrogasaca koji dogašuju požar, a dežura i patrola policije.

Veliki broj sugrađana se okupio, čudeći se kako se ovo moglo dogoditi. Ipak najgore je prošao Aleksandar Rakić čiji je dom stradao.

- Vodio sam dete kod lekara, kad sam cuo prasak. Nisam ni pomislio da je grom udario, a pogotovo ne u moju kuću. Zvale su me komšije i oni su prvi uleteli u unutra da spasu šta se spasti može - kaže Rakić.

Ni gromobran nije uspeo da zaštiti porodičnu kuću na kojoj sada samo izviruje konstrukcija krova gde su bili naslagani crepovi.

- Strašno je udarilo. Svi su se uplašili, ali smo hteli da pomognemo, zato smo i ušli u kuću. Nismo ni znali da li ima nekoga unutra - kaže komšija koji je hteo da ostane anoniman. Meštani tvrde da ovako nešto ne pamte.