SVEDOCI IZOSTALI SA SUĐENJA ZA UBISTVO TATONA: Jedan odjavljen, drugi dao - POGREŠNE PODATKE!

Sudija Olivera Pajić najavila je da će na sledeće suđenje biti pozvana dva zaštićena svedoka

  • 0

Ponovljeno suđenje jednom od vođa navijača Partizana Ðorđu Preliću, zbog učešća u neredima u kojima je u centru Beograda u septembru 2009. na smrt pretučen Francuz Bris Taton, odloženo je danas za 28. april, jer se na suđenju nije pojavio nijedan pozvani svedok.

"ŽAO MI JE TATONA, ALI I MENE I MOJE PORODICE": Đorđe Prelić negirao učešće u ubistvu francuskog navijača

Danas je trebalo da svedoče Aleksandar Jakovljević, kome sud nije mogao da uruči poziv jer je, kako je saopšteno, odjavljen sa adrese u Obrenovcu, a sada nije nigde prijavljen, dok je drugi svedok Žarko Miletić dao pogrešne podatke tokom iskaza u policiji.

Sudija Olivera Pajić najavila je da će na sledeće suđenje biti pozvana dva zaštićena svedoka, kao i Igor Dimitrijević, Aleksandar Banjac, Svetlana Bubanja Bjelić, Predrag Simić, Slobodan Cenić i Dejan Jović.

Prelićev branilac Dragoslav Ognjanović predložio je sudu da isključi javnost sa dela suđenja na kojem se budu saslušavali zaštićeni svedoci da bi, kako je naveo, i advokati i sudsko veće mogli da vide njihovu mimiku dok svedoče.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

O tom predlogu sud će odlučiti naknadno, dok je za 13. i 14. jun sudija najavila da će pozvati veštake da svedoče.

Prelić, koji je u junu 2014. godine izručen Srbiji nakon višegodišnjeg bekstva, na prošlom suđenju je negirao bilo kakvu vezu sa smrću Tatona, tvrdeći da uopšte nije učestvao u tuči.

On je međutim, u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora, ali je nakon izručenja zatražio da mu se suđenje ponovi.

Uhapšen je po srpskoj poternici u februaru 2013. godine u blizini Barselone, posle višegodišnjeg skrivanja, a nakon što je iz Srbije pobegao odmah po incidentu. Sada se nalazi u pritvoru.

Suđenje će za sada biti ponovljeno samo Preliću, mada u narednom periodu može da se očekuje da se suđenje ponovi i Dejanu Puzigaći - poslednjem optuženom koji je bio u bekstvu, a uhapšen je sredinom septembra 2015. u Atini i čeka odluku grčkih vlasti o izručenju Srbiji.

Viši sud je početkom 2011. Prelića prvostepeno osudio na 35 godina zatvora, ali je ta presuda preinačena odlukom Apelacionog suda i kazna mu je smanjena na 15 godina.

U neredima na Obilićevom vencu u Beogradu neposredno pred početak fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza grupa hiligana je 17. septembra 2009. godine pretukla Tatona, koji je od zadobijenih povreda umro 29. septembra u Kliničkom centru.

U procesu za ubistvo Tatona neki od osuđenih su već odlužili kazne.

Dejan Puzigaća je pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA