Najnovije vesti
Vesti Hronika
Steže se obruč osumnjičenih za paljenje automobila policijskom inspektoru

Steže se obruč osumnjičenih za paljenje automobila policijskom inspektoru

Zbog sumnje da je pružio pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, policija u Prokuplju je uhapsila M.Š. (25) iz Prokuplja kome je nakon saslušanja sudija za predhodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

PROKUPLJE porodica i prijatelji osumnjicenih za paljenje automobila ispred suda Foto: Lj. M. / RAS Srbija
PROKUPLJE porodica i prijatelji osumnjicenih za paljenje automobila ispred suda
Porodica i prijatelji osumnjicenih za paljenje automobila ispred suda
Foto: Lj. M. / RAS Srbija
Porodica i prijatelji osumnjicenih za paljenje automobila ispred suda

M.Š. je druga osoba koja je privedena zbog paljenja automobila policijskom inspektoru iz Prokuplja, koja se desila krajem januara ove godine.

Ranije je pritvor do 30 dana za krivično delo „izazivanja opšte opasnosti“ određen R.M. (22) iz Prokuplja. Za prvoosumnjičenog R. M. zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna, dok je za drugoosumnjičenog M.Š. zaprećena kazna zatvora do tri godine. Obojici je mera pritvora izrečena zbog mogućnosti uticaja na svedoke.

U međuvremenu, porodice osumnjičenih mladića tvrde da su oni nevini i da im policija smešta dokaze. Tvrde da su o svemu obavestili Unutrašnju kontrolu koja će utvrditi sve nepravilnosti. Otac uhapšenog R. M., Zoran Minić (44) rodom iz Podujeva sa stanom u Prokuplju tvrdi da ovo nije prvi slučaj da je njegov sin priveden bez dokaza i da je i ranije hapšen a nakon toga i oslobađan za razna krivična dela.

- Pitao sam u policiji zašto ga hapse ni krivog ni dužnog, uputili su me na tužilaštvo. Ovo nije prvi put da je moj sin "dežurni krivac" za razna krivična dela koja se dese a koje policija ne uspe da reši. Kao roditelj, zaštitiću svoje dete i tražiću pravdu - rekao je Minić.

Podseća da je R. M. bio osuđivan ranije ali da je kaznu odležao i da se sada posvetio porodici, te da svakog trenutka njegov sin očekuje da mu se porodi žena koja je u devetom mesecu trudnoće.

Inače, osumnjičeni R. M. se tereti da je 22. januara ove godine u ulici Boška Jugovića u Prokuplju tri sata posle ponoći zapalio automobil “audi A4”, beogradskih tablica u vlasništvu inspektora u u Odseku za suzbijanje narkomanije Dejanu S. Obojica osumnjičenih su od ranije poznati policiji I hapšeni su vise puta u predhodnom period, najčešće zbog sumnje da se bave trgovinom narkoticima.