На Католичком гробљу подигнута надстрешница

На Католичком гробљу Дока у Сремским Карловцима изграђена је надстрешница која служи за обављање чина сахрањивања. Остало је да се нанесе земља око надстрешнице, а потом и посеје трава.

По речима директора ЈКП „Белило” Ђорђа Хорвата, то је једино од три карловачка гробља које нема капелу, односно објекат из којег би се на достојанствен начин обављао обред сахрањивања.

– Надстрешница је дугачка три и по метра и исто толико дугачка -  каже Хорват. – Прилике су захтевале да се она подигне јер је стварно било непримерено да људи по киши и снегу стоје на отвореном, без икакве заштите док траје верски обред. За градњу је утрошено око стотину хиљада динара.

Радници „Белила” увелико уређују сва карловачка гробља. Уклоњено је дивље растиње и шибље, посечена су и стабла која су угрожавала споменике на католичком и Чератском гробљу, а у току је други круг кошења траве.

„Белило”, које се стара о гробљима и обавља сахрањивање на њима, недавно је уредило и атарски пут изнад Чератског гробља, насувши туцаник да би се тим путем приликом сахрана једноставније него да поворка иде кроз гробље, стигло до новог проширеног дела гробља. Осим тога, стављене су и две капије. 

З. Мл.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести