Радијатори у становима опет топли

Нагло захлађење с кишом и чињеница да је температура три дана заредом у 21 сат била испод 12 степени допринели су томе да радијатори у становима

који су прикључени на систем ЈКП „Новосадска топлана“ поново буду топли. Наиме, у складу с Одлуком о снабдевању топлотном енергијом из Топлификационог система града, испоручује се топлотна енергија за загревање стамбених објеката прикључених на систем даљинског грејања „Новосадске топлане”. Грејање је у складу са спољним температурама, односно уколико временски услови буду захтевали, „Топлана” ће наставити да ради све до 3. маја, када је, према поменутој одлуци, крајњи рок за завршетак грејне сезоне.

Како истичу из „Топлане“, сви суграђани који имају проблема и примедби на рад, то треба да пријаве, како би овлашћени радници били у могућности да правовремено, по добијању неопходних информација, одреагују на рекламацију.

Корисницима је на располагању бесплатан позив на број 0800100021 као и бројеви 423-713 и 420-853, које могу позвати радним данима од 7.30 до 15.30 сати, док су у свим другим терминима доступни бројеви службе рекламација 4881-104 и 4882-106.

Дешава се да проблема има, пошто су подстанице аутоматизоване, те је могуће да је дошло до квара, зато је потребно пријавити проблем с тачном адресом. У протеклих неколико дана било је позива, а екипе су реаговале по пријавама. У предузеће су, сазнајемо, стигли захтеви појединих скупштина станара да се због радова у објекту испусти вода из система, али „Топлана“ такве захтеве још није одобравала, управо због могућег поновног укључивања грејања.

Током протекле грејне сезоне, по наводима из „Новосадске топлане” било је мање прекида у испоруци топлотне енергије у поређењу с претходним годинама и забележен је значајно мањи број рекламација корисника услуга „Топлане” на квалитет грејања и топле потрошне воде.

То комунално предузеће наставља испоруку топлотне енергије за припрему топле потрошне воде, која је континуирана 24 часа током читаве године, а одмах по завршетку грејне сезоне почињу припремне радње за ремонт и ревитализацију техничког система предузећа, поручују из „Топлане”.

А. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести