Војводина није одустала од Европе

Баш с јасним циљем и уз велику дозу оптимизма фудбалери Војводине отпутовали су на мегдан Раднику у Сурдулици. Веровали су сви до једног у победу на страни, јако важну у борби за Европу,

али су се опекли и доживели непланирани пораз (0:1). Због њега, у преосталих пет кола плеј-офа Новосађани више немају право на кикс. Морају на “Карађорђу” да савладају Вождовац у четвртак, касније и Борац, али и да потраже победу на једном од три изузетно тешка гостовања у Београду - против Чукаричког, Партизана или Црвене звезде.

- Искрено, био сам разочаран када смо изгубили утакмицу у Сурдулици - признао је неуморни дефанзивни везни играч Новосађана Новица Максимовић, који није могао због повреде да буде у тиму против Радника. - Морамо, међутим, што пре да заборавимо Радник и да се у потпуности посветимо утакмици која нам у четвртак следи, а то је нови окршај с Вождовцем. Више право на поправни немамо, треба нам победа у тој утакмици и верујем да ћемо је изборити и остати у трци за Европу.

Док су његови саиграчи били у Сурдулици, Максимовић је у Новом Саду тренирао по посебном режиму.
- Радио сам с кондиционим тренером Александром Јанковићем и осећам се добро. Мислим да је стање моје повреде много боље, бол у предњој ложи више не осећам и верујем да ћу бити спреман за сусрет с Београђанима. Играмо с Вождовцем други пут у нешто мање од две недеље, али смо у сличној ситуацији,с Радничким из Ниша, видели да можемо да поновимо добра издања и убеђен сам да ћемо поново бити бољи од “змајева”. То нам је најважнија утакмица и не треба да размишљамо о оном што следи после ње, односно треба да будемо максимално сконцентрисани на овај сусрет. Идемо утакмицу по утакмицу и сигуран сам да ћемо поново ући у победнички ритам и да ћемо циљ остварити.

У понедељак црвено-бели нису тренирали, па је Новица Максимовић искористио прилику да оде у родну Црвенку и посети породицу.
- Пријала су ми та два дана одмора, а сада сам спреман да се ставим на располагање тренеру Лалатовићу. Верујем да ће се др Борко Вукосав сложити с мојим надањима и да ће ми дати зелено светло да се прикључим тренинзима с екипом, односно да будем у конкуренцији за стартних једанаест играча који ће отворити дуел с Вождовцем - нада Максимовић.

А. Предојевић

Тренинг на „Карађорђу”

Играчи Војводине јуче поподне тренирали су у ФЦ “Вујадин Бошков”, а данашњи тренинг одржаће на стадиону “Карађорђе”. То је сада већ уобичајена процедура пред првенствене утакмице које играју код куће.

У среду ће поново радити у свом центру, а после тог тренинга у карантину ће остати играчи на које шеф стручног штаба рачуна за утакмицу с Вождовцем (четвртак,17.30).
 

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести