Милан Виторовић: Против Звезде без беле заставе

Изузетно млади и талентовани ватерполо голман Војводине Милан Виторовић успео је са саиграчима да најпре сачува опстанак у Регионалној лиги, а потом у четвртфиналу плеј-офа,

после три утакмице,елиминише Шабац и пласира се међу четири најбоље екипе у националном шампионату. У одлучујућој утакмици Милан је био велики мотиватор и замајац екипи, коју је одвео у полуфинале плеј – офа.

После Регионалне лиге наставили сте победоносни ход и у плеј–офу домаћег шампионата?
– Мало је недостајало да поклекнемо на првом значајнијем испиту у домаћем такмичењу против Шапца. После учествовања у Регионалној лиги имали смо три седмице паузе, што нас је избацило из такмичарског ритма, па смо се нашли у незавидној ситуацији да пролазак у полуфинале тражимо кроз мајсторицу. Веровали смо у себе и знали смо да смо квалитетнији, али је то требало показати и у базену.У мајсторици смо били убедљиви и заслужили пролазак у завршницу плеј-офа – задовољан је 21-годишњи Војводинин чувар мреже.

Стекао се утисак да сте мало потценили екипу Шапца?
– С обзиром на то да смо дошли из најквалитетнијег такмичења у Европи, вероватно несвесно смо ушли олако у први меч у Новом Саду, што је одличан и мотивисан састав Шапца искористио, чак, по мени, и пропустио шансу у свом базену да нас елиминише. Да су то учинили било би потпуно заслужено. Но, наша млада екипа успела је да превазиђе кратку кризу изађе из незавидне ситуације и са 2:1 у победама пласира се у полуфинале.

У чему је снага ове екипе, чији је просек око 20 година?
– У жељи за доказивањем, квалитету и великој вери. Када је било најтеже у серији са Шапчанима, показали смо се у најбољем светлу.

Можете ли да у полуфиналној серији да елиминишете Црвену звезду?
– Због наше младости, која са собом носи осцилације, незахвално је давати пронозе. Трудићемо се максимално да дођемо до циља, а да ли ћемо успети - видећемо. У сваком случају не идемо с белом заставом на мегдан Звезди.

Звезда је домаћин у првој утакмици, ви у другој, а евентуална мајсторица игра се у Београду. Да ли су Београђани у предности?
– Нисам сигуран да ли је и колико у ватерполу домаћи базен предност. Млада смо екипа и пуна енергије, имамо довољно времена да се спремимо. То што смо играли више једну утакмицу од Звезде у четвртфиналу могло би да нам буде предност, а никако недостатак – сматра Милан Виторовић.

Јово Галић

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести