Србија победом у Шпанији на финалном турниру

Ватерполисти Србије изборили су пласман на финални турнир Светске лиге у Кини, пошто су вечерас у петом колу Б групе савладали Шпанију у Барселони 14:13 (4:3, 4:3, 1:4, 5:3).

Шпанија – Србија 13:14 (3:4, 3:4, 4:1, 3:5)

БАРСЕЛОНА: Базен Барселона. Гледалаца 600. Судије: Александреску (Румунија), Вогел (Мађарска). Играч више: Шпанија 13 (8), Србија 10 (5). Петерци: Србија 1 (1). Сва играча више: Србија 1 (1)

ШПАНИЈА: Агилар, Мунариз 5, Гранадос, Аларкон 1, Перикас, Мингел, Гутерез 1, Еспањол 1, Таул, Фернадез 2, Маларач 2, Еченике 1, Лопез.

СРБИЈА: Г.Пијетловић, Мандић 1, Гоцић, Вицо 1, Драшовић 1, Д.Пијетловић 2, Никић 2, В.Рашовић 1, С.Рашовић 1, Филиповић 2, Прлаиновић, С.Митровић 3,Б.Митровић.

Најефикаснији у српском тиму био је Стефан Митровић са три гола, а по два су постигли Филип Филиповић, Душко Пијетловић и Слободан Никић.

Србија води у групи са максималних пет победа, а у последњем колу, 10 маја, дочекаће Црну Гору.

Финални турнир одржаће се од 21. до 26. јуна, а Србија ће покушати да освоји четврту узастопну титулу.

Изјаве после утакмице
Дејан Савић је рекао после утакмице:
- У суштини велике осцилације у игри. Наш састав мало чудан, без бекова али су други одрадили посао .Одавно нисмо били заједно. Шпанија је показала озбиљан квалитет али мислим да смо заслужено победили. Доста смо голова примили из игре и то ћемо да поправимо.

Живко Гоцић: Понавља се увек је узбудливо са Шпанијом. Нисмо били у најјачем саставу али је важно да смо имали снаге да све окренемо када је требало и остваримо циљ пласман на финални турнир Сада је лакше.

Душко Пијетловић: - Осцилирали смо али и победили и то је најважније. Чудна утакмица, водили смо али нисмо сачували предност. После смо се тргли када је Шпанија имала вишак и мислим да смо заслужено славили.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести