Најновије

ЕТО ВАРНИЦЕ? Гранатиран руски конзулат у Алепу, Москва најављује "оштар одговор"!

Зграду Конзулата Русије у сиријском граду Алепу напали су терористи Нусра фронта, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

Гранатирање (Фото: ЈуТјуб)

Према саопштењу Министарства зграду Генералног конзулата Русије у Алепу гранатирао је минобацач. Једна мина пала је на територију конзулата, а три су експлодирале испред ограде здања. Нема погинулих и повређених. "Напад на Генерални конзулат био је намеран и извели су га припадници Нусра фронта који су у последње време повећали своје активности у провинцији Алепo", наводи се у саопштењу Министарства. У јануару 2013. део особља конзулата био је евакуисан, а неке дипломате су пребачене у Дамаск. Русија и САД су се данас договориле, а сиријска војска потврдила, да од поноћи поново уведу режим примирја непријатељских дејстава у северној провинцији Латакија и предграђу Дамаска. Примирје које је на снази од 27. фебруара званично није окончано, иако су борбена дејства ових дана обновљена на обе стране.

Оштар одговор

Руско Министарство иностраних послова осудило је овај напад назвавши га терористичким нападом. Како је саопштено, у нападу у ком је једна минобацачка граната пала у двориште конзулата и још три непосредно поред ограде, на срећу, није било повређених. Овакви напади заслужују оштар одговор, закључак је Министарства иностраних послова русије, које је позвало на бољу координацију Русије и САД-а у надзору примирја. Да подсетимо, Алепо је ових дана у центру дешавања рата у Сирији, јер су, упркос примирју, започете борбе између милитантне опозиције која држи део тог града и регуларне Сиријске арапске армије. Поновним договором о примирју, овај град такође није обухваћен, а даљи ток рата ће се највероватније одредити наредних дана, након завршене битке за овај, некада велелепни, а сада разрушени економски центар Сирије. Извор: Правда/rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА