NavMenu

"Yura" do sada dobila 25 mil EUR subvencija i besplatno zemljište

Izvor: Insajder Petak, 06.05.2016. 08:54
Komentari
Podeli
(Foto: Saint-Gobain Rigips Trophy)
Kompanija "Yura", koja je ovih dana dospela u centar pažnje javnosti zbog tvrdnji o lošem položaju zaposlenih, do februara 2015. godine je od države dobila ukupno 25 mil EUR subvencija i zemljište bez nadoknade u Nišu i Leskovcu, piše "Insajder".

Kako navodi ovaj portal na osnovu finansijskih izveštaja iz južnokorejske kompanije, ugovori koje je država potpisala sa kompanijom "Yura" nisu dostupni javnosti, a jedini zvanični dokument o državnoj pomoći tiče se dodele zemljišta u Leskovcu.

"Yura" je htela da proširi proizvodne kapacitete u Leskovcu i u zamenu za zapošljavanje novih 700 radnika i investiciju od dva miliona evra u novi pogon, zatražila od države zemljište od 3,7 hektara koje je Poreska uprava Leskovca procenila na 950 hiljada evra - navodi se na sajtu Insajdera.

Gradovi Niš i Leskovac su tokom 2011. godine "Yuri" dali pravo korišćenja zemljišta bez naknade na 99 godina, a kompanija se obavezala da će zaposliti još 1.500 radnika u Nišu.

Investicioni projekat kompanije "Yura" u Srbiji je predviđao izgradnju postrojenja za proizvodnju elektro-instalacija kojim će u tri grada - Rači, Leskovcu i Nišu - biti otvoreno ukupno 4.000 novih radnih mesta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.