Kragujevačka Forma ideale najveći je domaći izvoznik nameštaja u 2015. godini, saopšteno je iz Privredne komore Srbije. Ta kompanija je, prema podacima PKS, u izvozu prvih deset srpskih izvoznika nameštaja lane učestvovala sa 30 odsto, dok je od drugog na toj listi zabeležila veći plasman na inostranim tržištima za svih 77 odsto.

                       P { margin-bottom: 0.21cm; }

Forma ideale više od 70 odsto godišnje proizvodnje pločastog nameštaja izvozi u 35 zemalja na četiri kontinenta, i u Kragujevcu je, prema vrednosti realizovanih izvoznih aranžmana na drugom mestu, iza Fijat Krajsler automobila Srbija, koji su najveći srpski izvoznik. Kompanija koja zbog načina proizvodnje i modela poslovanja slovi za srpsku Ikeu, zapošljava više od 1.300 radnika, od čega oko 600 radi u fabričkim pogonima u Kragujevcu i Majdanpeku, što je blizu deset odsto od ukupnog broja zaposlenih u domaćoj industriji nameštaja.

U prethodnih šest meseci, Forma ideale je u devet gradova Srbije otvorila deset novih salona nameštaja, i u njima zaposlila oko 200 radnika, a lane je obeležila 20 godina postojanja i rada. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari