Ekonomija

0

Kamaraš: Predstavnici Železare sledeće nedelje u poseti fabrici u Kini

Autor: VV

Izvor: Beta

Kamaraš: Predstavnici Železare sledeće nedelje u poseti fabrici u Kini

Izvor: Ilustracija / Foto: Beta, Zelezara Smederevo

Kako se saopštila Železara Smederevo, Kamaraš je danas razgovarao sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mančangom o peuzimanju Železare i istakao da je druga visoka peć juče počela da radi.

Li Mančang je obišao postrojenja Visoka peć i Čeličana kako bi se upoznao sa procesom proizvodnje čelika u Smederevu i naveo da očekuje da suštinska saradnja počne u narednih mesec dana i da se nada plodnim rezultatima.

Kamaraš je istakao da je saradnja sa predstavnicima Hestila već uveliko postoji i da će sledeće nedelje predstavnici Železare posetiti fabriku u Kini.

"Strateški posmatrano uz finansijska ulaganja Hestila i novu tehnologiju proizvodnje koju donose, ova kupovina će predstavljati benefit i za Srbiju i za Hestil. Mi se već godinu dana borimo sa teškim uslovima na tržištu i novom vlasniku smo predstavili izazove sa kojima smo se susreli u Smederevu, a od njih sada očekujemo rešenja", istakao je Kamaraš.

Kako je naveo, sledeći korak je smanjenje troškova proizvodnje, nove investicije i uvođenje novih proizvoda.

"Mislim da je od velikog značaja dovesti mlade ljude, uspostaviti saradnju univerziteta u Srbiji i Kini i dati im mogućnost da ovde rade i obezbede sebi kvalitetan život" rekao je Kamaraš.

Vlada Srbije je 18. aprila potpisala ugovor sa Hestilom o prodaji imovine Železare Smederevo po ceni od 46 miliona evra.

Kako je ranije najavljeno, kineska kompanija će okončati preuzimanje Železare u junu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR