Kamaraš: Prvi korak je povećanje proizvodnje 1Očekuje se da Kinezi preuzmu čeličanu već narednog meseca

Direktor Železare Smederevo Peter Kamaraš razgovarao je juče sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančangom o predstojećim aktivnostima u procesu preuzimanja srpske fabrike od strane novog vlasnika, kompanije Hestil, saopšteno je iz Železare.


Kamaraš je istakao da saradnja sa predstavnicima Hestila već uveliko postoji i da će sledeće nedelje predstavnici Železare posetiti fabriku u Kini. „Strateški posmatrano, uz finansijska ulaganja Hestila i novu tehnologiju proizvodnje koju donose, ova kupovina će predstavljati benefit i za Srbiju i za Hestil. Mi se već godinu dana borimo sa teškim uslovima na tržištu i novom vlasniku smo predstavili izazove sa kojima smo se susreli u Smederevu, a od njih sada očekujemo rešenja. Prvi zajednički korak je povećanje proizvodnje i druga visoka peć je krenula sa radom. Sledeće je smanjenje troškova, nove investicije i uvođenje novih proizvoda koje ćemo imati u ponudi“, rekao je Kamaraš i dodao da će se „uspostaviti saradnju univerziteta u Srbiji i Kini i mladim ljudima dati mogućnost da ovde rade i obezbede sebi kvalitetan život“, rekao je Kamaraš.

Ambasador očekuje da suštinska saradnja počne u narednih mesec dana i nada se plodnim rezultatima. On je zahvalio Kamarašu što je učestvovao u pregovorima oko ove privatizacije: „Vaše iskustvo i poznavanje lokalnih prilika je od velikog značaja i vi ste ključna ličnost u ovoj saradnji, od koje zavise naši rezultati“, rekao je Li Mančang prilikom obilaska postrojenja Visoka peć i Čeličana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari