Goran Knežević novi predsednik Skupštine Srbije?

On je i nakon vanrednih izbora 2014. godine bio ozbiljan kandidat za predsednika parlamenta, ali je u poslednjem trenutku odbio tu funkciju i čak vratio poslanički mandat

Goran Knežević, potpredsednik Srpske napredne stranke, najverovatnije će biti novi predsednik Skupštine Srbije.

KNEŽEVIĆ PISAO VUČIĆU: Evo šta je potpredsednik SNS-a poručio lideru naprednjaka

On je i nakon vanrednih izbora 2014. godine bio ozbiljan kandidat za predsednika parlamenta, ali je u poslednjem trenutku odbio tu funkciju i čak vratio poslanički mandat.

Procena stranke je da će se Knežević lakše nositi sa sada raznolikom opozicijom u parlamentu. Kao bivši funkcioner DS, on dobro poznaje demokrate i stranke koje su proizašle iz te stranke, a posebno Bojana Pajtića sa kojim je odranije u sukobu.

Osim toga, procena je da će se potpredsednik naprednjaka sa pozicije prvog čoveka parlamenta Srbije bolje nositi i sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem nego što bi to mogla Maja Gojković, dosadašnja predsednica parlamenta.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Republička izborna komisija najkasnije do 15. maja mora da dodeli mandate novoizabranim poslanicima po redosledu sa liste. Time će se stvoriti uslovi za održavanje prve, konstitutivne sednice, koju zakazuje predsednica iz starog saziva Maja Gojković.

OVO JE NAJVEĆA TAJNA IZBORA U SRBIJI O KOJOJ SVI ĆUTE! Evo ko je ZAISTA najveći pobednik, a ko je doživeo DEBAKL (INFOGRAFIKA)

Rok za sednicu parlamenta je najkasnije 30 dana od proglašenja konačnih rezultata izbora.

U Srpskoj naprednoj stranci kažu da će vanredna skupština stranke koja će se održati 28. maja doneti mnoge novine. Nakon te skupštine će, prema najavama premijera Vučića, biti formirana i vlada. Takođe, očekuju se i određene smene u samoj stranci, iako sagovornici Danasa iz te stranke tvrde da je još uvek rano govoriti o tome.

(Telegraf.rs/ Izvor Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sonja

    9. maj 2016 | 11:42

    Dobar i promisljen izbor.

  • Filip

    9. maj 2016 | 10:35

    Definitivno će se bolje nositi sa pritiscima od Maje Gojković,bar kada su u pitanju radikali i zveri.

  • Sloba

    9. maj 2016 | 10:54

    opozicijom.Goran Knezevic je vec dugo u politici,tako da ce znati da se nosi sa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA