SRPSKI GARDISTI SU NOVOM BORBENOM FORMACIJOM ZADIVILI SVET! Pogledajte zbog čega PUTIN voli GARDU Vojske Srbije (VIDEO)

Poseban pečat vojnog defilea ostavili su pripadnici GARDE Vojske Srbije koji su svojim EGZECIROM ostavili bez daha sve

  • 31

Srbija je obeležila Dan Vojske Srbije i Dana pobede u Zrenjaninu i to na najbolji mogući način - VOJNOM PARADOM koja je zadivila sve!

OVAKO SU SRPSKI GARDISTI UZ KAĆUŠU IZLUDELI PUTINA: Ovaj video marširanja Crvenim trgom NIKADA NISTE VIDELI! (VIDEO)

Vojnicima Vojske Srbije pre početka vojnog defilea obratio se predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a paradu su iz prvog reda gledali ministri, generali, predstavnici diplomatskog kora i mnogobrojne zvanice.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, načelnik generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Zoran Ðorđević, ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Ðurić, gradonačelnici i predsednici brojnih opština sa područja Banata i brojni gosti.

Početak svečanosti označen je počasnom artiljerijskom paljbom nakon koje su pripadnici padobranske jedinice izveli skok iz helikoptera sa visine od 1.500 metara, noseći zastave Republike Srbije, Vojske Srbije i njihove jedinice, a onda je usledio svečani doček zastave i obraćanje generala Dikovića i predsednika Tomislava Nikolića.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U realizaciji svečanosti učestvovalo je 1.300 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i više od 40 pokretnih sredstava, odnosno, motornih i borbenih vozila, sredstava specijalene namene, artiljerijskih oruđa, sredstava za protivvazduhoplovna dejstva, oklopnih transportera, tenkova, vazduhoplova i plovnih objekata.

- Neki predstavnici EU nam nagoveštavaju eventualno uslovljavanje ulaska Srbije u Evropsku zajednicu naroda priznavanjem Kosova i Metohije. Ako to zaista budu tražili od nas, znači da nas ne žele. Srbija, članica UN, želi u Evropu da uđe celovita - tako ili nikako. Na tom principu je Evropa zasnovana, takvu Evropu želimo. Preci su nam otadžbinu Srbiju poverili u celosti i takvu je moramo sačuvati za potomke - istakao je u svom govoru Nikolić.

Poseban pečat vojnog defilea ostavili su pripadnici GARDE Vojske Srbije koji su svojim EGZECIROM ostavili bez daha sve i objasnili zbog čega je prošle godine lično predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin insistirao da ovi srpski specijalci marširaju Moskvom.

Pogledajte šta su sada spremili srpski gardisti:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Borac

    9. maj 2016 | 16:10

    Lipicaneri... A,ima li,na pocasnim mestima junaka sa Kosara?????

  • anonimus

    9. maj 2016 | 20:55

    Kako vas pojedine ovde nije sramota da ostavljavate ovakve komentare. Kao prvo, ovi momci su elita naše vojske, znak prepoznatljivosti. Kao drugo, čitav svet ih poštuje zbog toga, održali su tradiciju dugu stotinu godina. Koliko je samo složeno i kolku uvežbanost zahteva. Ajde, koliko armija izvodi egzercir?

  • ☆☆☆

    9. maj 2016 | 13:55

    Kako je lep ovaj Zrenjanin.Mogli bi i Trg Republike u Beogradu ovako da srede...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA