ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU: AMSS uspešno organizovao gradsko takmičenje u Pionirskom gradu (FOTO)

U organizaciji AMSS danas je u Pionirskom gradu, kao i u svim okruzima u Srbiji, održano 47. po redu, najstarije i najmasovnije domaće učeničko takmičenje "Šta znaš o saobraćaju"

  • 0

Ovo gradsko takmičenje poznavanja saobraćaja ujedno je i  zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje se održalo uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i SRC „Pionirski grad“ koji je omogućio da se osnovci i ove godine okupe na Košutnjaku.

 

Đaci su pokazali svoje znanje i umeće takmičeći se u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, ali i u vožnji bicikla na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se deca sreću u svakodnevnom životu. Generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev dodelio je nagrade najuspešnijim mališanima, koji su dobrim rezultatima obezbedili učešće na predstojećem državnom takmičenju.

 

Dodelivši nagrade, generalni sekretar AMSS naglasio je da je ova akcija od neprocenjivog značaja za Srbiju jer su kroz nju, za pet decenija, koliko je AMSS sprovodi, prošli milioni učenika, što predstavlja kontinuirani oblik saobraćajne edukacije dece.

 

Predrag Đurđev istakao je još sa ponosom da su naša deca tri puta već osvajala titule evropskih prvaka u poznavanju saobraćaja  i  poželeo da i ove godine u Češkoj predstave našu zemlju u najboljem mogućem svetlu, i vrate se sa medaljom.

 

Auto-moto savez Srbije već pola veka uspešno organizuje akciju “Šta znaš o saobraćaju i pokazuje da  odgovorno  razvija svest o saobraćajnoj kulturi kod najmlađih u Srbiji.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Zato ćemo se truditi i dalje da ovo takmičenje bude još masovnije, odnosno da uključimo što više škola iz Srbije i Beograda, rekao je još Đurđev i pohvalio učesnike i organizatore ovog takmičenja.

 

Nakon ovog uspešno realizovanog gradskog takmičenja uslediće nacionalno finale, koje će se održati  20. i 21. maja u Beogradu.

 

Najbolje plasirani učenici uzrasta 10-12 godina - dve devojčice i dva dečaka - predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA (Svetska automobilska federacija) prvenstvu koje se ove godine održava krajem septembra u Češkoj.

 

U jakoj konkurenciji vršnjaka iz cele Evrope, naši osnovci će četvrti put pokušati da osvoje titulu šampiona Evrope.

 

Najuspešniji u generalnom plasmanu u ekipnom delu gradskog takmičenja pokazali su se osnovci sa opštine Zvezdara, drugi po uspehu su takmičari iz Zemuna , a na treće mesto su se plasirala deca osnovnih škola Grocke.

 

U pojedinačnom nadmetanju za učešće u nacionalnom finalu, u ekipi Beograd 1 plasirali  su se Jelena Božović (C), Nemanja Mitrović (C), Teodora Sekešan (B) i Nemanja Tomović (B), dok su mesto u ekipi Beograd 2 svojim rezultatom obezbedili Anđela Prijović (C), Aleksa Višnjić (C), Ana Marija Vasić (B) i Maks Milutinović (B).

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA