LJUDSKI ŽIVOT VREDI 140.000 DOLARA: Agencije platile odštetu porodicama greškom ubijenih turista

- Porodicama tri od osam žrtava je uplaćen iznos od po 140.000 dolara nakon što su oni pristali na to da ne tuže egipatsku državu. U toku su pregovori i sa porodicama ostalih pet Meksikanaca - izjavio je blagajnik Egipatskog udruženja turističkih agencije Ahmed Ibrahim

  • 5

Udruženje egipatskih turističkih agencija je danas saopštilo da je isplatilo odštetu od po 140.000 dolara porodicama troje od osam meksičkih turista, koje su prošle godine greškom ubile egipatske bezbednosne snage.

ODMOR IZ SNOVA PRETVORIO SE U PAKAO U JEDNOM TRENUTKU NEPAŽNJE: Ova devojka sada čeka PRAVO čudo! (FOTO)

Meksički turisti i četiri Egipćanina su 13. septembra 2015. bili na pauzi za ručak u egipatskoj Zapadnoj pustinji, na putu prema oazi Baharija, kad su ih ubile egipatske bezbednosne snage, prenela je agencija AFP.

Ljudi koji su preživeli taj napad su kasnije ispričali meksičkim diplomatama da je na njih pucano iz vojnih aviona i helikoptera. Egipatske vlasti su saopštile da su turisti ušli u zonu ograničenog kretanja i da su greškom ubijeni dok su bezbednosne snage jurile džihadiste.

- Porodicama tri od osam žrtava je uplaćen iznos od po 140.000 dolara nakon što su oni pristali na to da ne tuže egipatsku državu. U toku su pregovori i sa porodicama ostalih pet Meksikanaca - izjavio je blagajnik Egipatskog udruženja turističkih agencije Ahmed Ibrahim.

On je naveo da je Udruženje pristalo na isplatu odštete pošto je utvrđeno da je za smrt turista odgovorna turistička agencija sa kojom su oni putovali.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • he, he...

    9. maj 2016 | 19:12

    Zar je u Srbiji bolje, zar nije dat predlog da se za svaku ukradenu bebu isplati 10 000€, zamisli...???!

  • predator u dzungli

    9. maj 2016 | 19:37

    Ljudski zivot nema cenu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA