≫ 

SPREČITE OZBILJNE ZDRAVSTVENE PROBLEME: Čuvajte se kineskog belog luka! (VIDEO)

On se prska hemikalijama da bi se zaustavilo klijanje, da bi postao belji i da bi se uništili insekti

  • 5

Prošle godine, Sjedinjene Države su uvezle 70 miliona kila belog luka. Neki od vas misle da je taj beli luk uzgajan u njihovoj zemlji, ali zapravo je on uvezen iz Kine.

Evo šta se desi kad BELIM LUKOM istrljate BUBULJICU (RECEPT) (VIDEO)

Zalepite komad belog luka flasterom na kožu. Rezultat će biti neverovatan

Takođe, ne verujte "organskom"  kad vidite "organski" beli luk uvezen iz Kine. Sigurno niste znali da se kineski beli luk izbeljuje!

On se prska hemikalijama da bi se zaustavilo klijanje, da bi postao belji i da bi se uništili insekti koji ga napadaju.

Šta više, ovaj beli luk se uzgaja u netretiranim otpadnim vodama i efektivnom metil bromidu koji služi kao fungicid. Ovaj beli luk je uveliko fumigiran s metil bromidom koji je vrlo otrovna stvar, i on uništava insekte. On može dovesti do vrlo ozbiljnih zdravstvenih problema. On može oštetiti disajne puteve ​​i središnji nervni sistem, a može čak i da izazove smrt.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ostale opasne materije u kineskom belom luku su olovo i sulfati. Alicin, jedan od najzdravijih sastojaka u belom luku se kroz proces tretiranja počinje smanjivati, kada beli luk predugo stoji u skladištu, jer naravno ne može da trune nakon što je obrađen hemijskim sredstvima.

Ovako možete uočiti razliku između domaćeg prirodnog uzgajenog svežeg belog luka i uvoznog iz Kine.

Domaći beli luk ima koren ostavljen na dnu, takođe je i teži od uvoznog. A i domaći beli luk je pun ukusa u odnosu kineski.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Izvor: priroda.work)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Artur

    9. maj 2016 | 20:24

    Ako je tako zasto se uvozi? Sta radi fitosanitarna inspekcija? Gde su rezultati premijera kog hvalite?

  • Boris

    10. maj 2016 | 11:01

    Kinezi na zapadu kupuju ovaj luk u ogromnim kolicinama i svakodnevno ga koriste. Osim sto su vitki i dozive duboku starost za razliku od ostalih ja nisam video da mnogo pate od zdravstvenih problema.

  • Desha

    11. maj 2016 | 08:53

    Ako je ovo istina i neko ko je za to plaćen dokaže istinitost navoda,neko bi trebao da odgovara zbog ovog,minimum da podnese ostavku! Dobro bi bilo da je beli luk jedini problem ali nažalost mnogo toga se uvozi,a ne prolazi nikakvu kintrolu. Ni pijace više nisu kao što su nekad bile,prodaje se svašta,pod parolom domaće. Ne treba nama neprijatelj,sami sebe uništavamo.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA