Ljudi lupaju glavom o zid zbog nove optičke iluzije

Zid o cigala, da. Ali ima nešto što se nalazi između cigli. Deluje kao kamen ili malo veća pukotina ili…

Fil Plejt sa portala Slejt postavio je fotografiju za koju kaže da kruži internetom još od 2014. godine, ali da je nedavno drugačije isečena i postavljena na nalogu korisnika Arona Bevina uz poruku: „Ovo je jedna od najboljih optičkih iluzija koje sam video“.

Treći pasus ispod fotografije je rešenje, ali pokušajte prvo sami da uočite.

Ono što je posebno interesantno kod ove iluzije jeste što kada primetite šta je u pitanju ili, što je verovatnije, vam neko objasni ili pokaže, sledeći put kada je pogledate biće skoro nemoguće da je odmah ne spazite.

„Kada sam video šta je u pitanju, vizuelni dokazi bili su lako vidljivi i, još važnije, znao sam gde su. Mnogo je teže ignorisati ono što vidite nego primetiti ono što ne vidite. Zvuči kao tautologija, ali kada su u pitanju iluzije, to je zaista istinito“, objašnjava Plejt.

Pošto ima dovoljno teksta da niko, ko to ne želi, ne može da slučajno krajem oka vidi rešenje, vreme je da se otkrije šta je u pitanju. Cigara!

Iz bilo kojeg nepoznatog razloga, neko je fotografisao cigaru zabodenu u pukotinu u zidu od cigli. Uprkos tome što izbija iz zida skoro pod 90 stepeni, iz ugla iz kojeg je fotografija napravljena, tamna cigara se savršeno uklapa u tamni prostor između cigli.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво