Nastavljena potraga za nestalim avionom

Potraga za avionom Idžiptera (EgyptAir) na letu 804 koji je nestao iznad Mediterana nastavlja se posle izveštaja da olupina koja je pronađena ne pripada letelici te kompanije.
Kada su istražitelji prišli olupini pronađenoj u Sredozemnom moru ustanovili su da ne pripada avionu Idžiptera koji je nestao, naveo je potpredsednik te kompanije Ahmed Adel.
 
Avion Erbas A320, u kojem je bilo 66 putnuka i članova posade, nestao je u četvrtak ujutro na liniji od Pariza do Kaira. Adel je prethodno rekao da je olupina aviona pronađena.
 
On je rekao da je u pitanju greška, dodavši da "ono što su identifikovali nije deo njihovog aviona", pa se potraga i spasilačka operacija nastavljaju. 
 
Grčke vlasti su objavile da je mlaznjak napravio niz izuzetno naglih zaokreta pre pada u more.
 
Egipat je saopštio da je verovatnije da su teroristi oborili avion nego da je u pitanju tehnička greška.
  • Analitičar

    20.05.2016 12:08
    Neko ovde vara
    Nešto ovde smrdi.Kako da uz svu tehnologiju (vojni,civilni sateliti SAD i Rusije koji su u stanju da lociraju bilo kakav objekat u vazduhu i njegovu trajektoriju,,Ešelon sistem za prisluškivanje,prislušni centar Nato u Dijarbakiru ,radare PVO Grčke i Turske )nije bilo moguće locirati mesto pada u jednom moru koje je nekoliko puta manje od Pacifika ili Atlantskog okeana i na kojem postoji intenzivan pomorski saobraćaj kako trgovačke mornarice tako i mornarice Grčke,Turske pa i Egipta. Da ne budem pobornik teorija zavere ali neka od zemalja koje izlaze na taj deo Sredozemlja očigledno sakriva istinu i podatke.Pitanje je samo zašto.Da li su se u avionu nalazili pored nesrećnih civila i neki drugi "interesantni" putnici koji nije trebalo da stignu na odredište. Žao mi je civila i male dece koji su stradali u ovoj sumnjivoj raboti kao kolateralna šteta.A mi na žalost znamo u Srbiji kako to izgleda biti kolateralna šteta zbog tuđih interesa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet