UŽASNO: Medicinske sestre poginule pred udaju
Foto: Saša Urošev

Udes kod Kikinde

UŽASNO: Medicinske sestre poginule pred udaju

Crna Hronika -

Cvetana Adamov (28) i Dragica Felbab (30) iz Zrenjanina poginule kad je na njihov „ford“ naleteo „lend roverom“ Nemanja Zec (33) iz Beograda

Čuo sam jak udarac i izašao na ulicu. Imao sam šta i da vidim. Prizor na raskrsnici bio je jeziv. Džip je stajao nasred puta. Mladić je zapomagao: „Upomoć, upomoć!“ Tražio je da mu pomognemo da devojke izvadimo iz smrskanog „forda“. Bio je to vozač džipa.Ovako je za Kurir jezivi prizor, neposredno nakon teške saobraćajne nesreće na ulazu u Bašaid iz pravca Zrenjanina, opisao meštanin Dragomir Munćan.

Nesreća se dogodila u četvrtak kasno po podne. Vozač „lend rovera“ stranih registarskih oznaka Nemanja Zec (33) iz Beograda kretao se sporednim putem iz pravca Novog Bečeja. Silovitom brzinom udario je u „ford“ u kom su bile Cvetana Adamov (28) i Dragica Felbab (30) iz Zrenjanina.

Pogibija dve zdravstvene radnice duboko je potresla ceo kolektiv Opšte bolnice u Kikindi. Svi zaposleni su im u bolničkom krugu odali počast kad su stigla pogrebna vozila. Utehe nema za članove porodica nastradalih sestara. Slomljen od bola, Goran Ikonov, vanbračni suprug Dragice Felbab, okamenjenog lica primao je izraze saučešća:

"Dragica i Goran su zajedno živeli četiri i po godine. Imaju četvorogodišnjeg sina. Planirali su građanski brak. Cvetana je 27. avgusta trebalo da se uda. Veselila se zajedničkom životu sa izabranikom svog srca Bojanom Bakošem. Još ne možemo da verujemo da ih više nikad nećemo videti", grcale su u suzama koleginice.

"Cvetana i Dragica radile su na Odeljenju za dermatovenorologiju i u Službi za produženo lečenje s jedinicom za palijativno zbrinjavanje. Svakodnevno su na posao putovale iz Zrenjanina", rekao nam je dr Milan Mitrić, direktor kikindske bolnice.

Tuga i bol u domu Adamovih u prigradskom naselju Mužlja kod Zrenjanina. Majka Olgica Adamov, brat od strica Vlatko Poucki iz Elemira i ostala rodbina su u šoku.

"Kao i uvek, Cvetana je bila vedra i nasmejana. Dugo smo tog dana razgovarale o njenom venčanju, koje je sa budućim suprugom Bojanom Bakošem planirala za 27. avgust.", kroz plač je jedva izustila majka Olgica.S. U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja