Najnovije vesti
Vesti Hronika
KRENULE NA POSAO, UBIO IH DŽIP "Mama se nikad neće vratiti kući"

KRENULE NA POSAO, UBIO IH DŽIP "Mama se nikad neće vratiti kući"

Užasnu nesreću u kojoj su na putu Kikinda - Zrenjanin poginule dve medicinske sestre skrivio je bahati vozač džipa „lend rover”.

ZRENJANIN dragica felbab foto privatni album (3) Foto: Privatna arhiva
ZRENJANIN dragica felbab foto privatni album (3)
Znak "STOP"
ispred kobne raskrsnice
Foto: RAS Srbija
Znak "STOP" ispred kobne raskrsnice

Nemanja Zec (33) iz Beograda vozio je džip austrijskih registarskih oznaka velikom brzinom. Kada je iz pravca Novog Bečeja ka Žitištu, u mestu Bašaid, naišao na magistralni put Kikinda - Zrenjanin, nije se zaustavio na znak stop i svom silinom je udario u „ford fijestu” u kojoj su bile Cvetana Adamov (28) i Dragica Felbab (30) iz Zrenjanina. Na mestu nesreće nisu nađeni tragovi kočenja, a obe žene ostale su na mestu mrtve. Zec je ostao nepovređen i određeno mu je policijsko zadržavanje.

Cvetana i Dragica krenule su u treću smenu u kikindskoj bolnici, gde su radile na odeljenju gerijatrije.

Cvetana i
Dragica na Uskrs u bolnici
Foto: Privatna arhiva
Cvetana i Dragica na Uskrs u bolnici

U porodici Adamov, u zrenjaninskom naselju Mužlja, juče su bili u šoku. Cvetanina majka Olgica u neverici govori da je njena ćerka trebalo da se uda u avgustu.

- Birala je venčanicu, a evo šta ju je zadesilo. Ovo je strašno. Htela je već 1. juna da se preseli kod momka, da žive zajedno do venčanja. Bila je puna optimizma i planova. U Kikindi je radila šest godina, svi su je voleli i cenili - priča skrhana bolom.

Cvetana ima brata blizanca Žarka i stariju sestu Draganu. Oni su zajedno sa njenim momkom Bojanom otišli u Kikindu da bi sve spremili za sahranu, koja će biti danas, a nesrećna žena biće sahranjena uz oca Ivicu, baš kao i Dragica uz svog oca.

Tuga je ophrvala i kuću u ulici Milivoja Toškova 45 u Zrenjaninu, gde je stradala Dragica Felbab stanovala sa nevenčanim suprugom Goranom Ikonovim, njegovom majkom Stankom i očuhom. Dragica i Goran imaju sina Jovana, kome su sada tri i po godine. On je kobne noći čekao da se majka vrati sa posla.

- Nije zaspao do četiri ujutru, stalno je govorio: Sad će mama. Ali, mama više nikada neće doći - krz plač govori svekrva Stanka Ikonov, i dodaje:

- Tog dana, kada je kretala na posao, Dragica je rekla Goranu: Joj, kako mi se danas ne ide. Kao da je nešto naslutila.

Suprug Goran jedva je smogao snage da nešto kaže:

- Imali smo mnogo lepih planova, ali je sada sve prekinuto. Moj zadatak biće briga o našem Jovanu.

U kikindskoj bolnici takođe šok i neverica.

- Veoma smo potreseni. Ceca i Gaga, kako smo ih svi zvali, često su zajedno dolazile na posao, uvek kada su radile u istoj smeni. Obe su bile uzorne, dobre, tačne, vredne i savesne. Bile su uzor drugima. Na odeljenju je velika tuga, jer medicinsko osoblje deli i dobro i zlo, a sada nam se dogodila ova tragedija - potreseno priča dr Siniša Jolić, načelnik gerijatrije.

NIJE PRVA TRAGEDIJA

Mesto nesreće zovu raskrsnica smrti

Mesto gde se dogodila nesreća žitelji Bašaida nazivaju raskrsnicom smrti.

- Na ovoj raskrsnici se dogodilo već desetak saobraćajnih nesreća. Upozoravali smo nadležne, predlagali da na ovom mestu naprave kružni tok. Nažalost, do sada se ništa konkretno nije preduzelo - kaže za „Blic” predsednik MZ Bašaid Zoran Petrović. A. Ž. A.

Vozač nema nijednu prijavu za prekršaj, nije bio pijan

Nemanja Zec, bahati vozač koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule dve mlade žene, do četvrtka uveče nije bio poznat po suludoj vožnji.

- Osumnjičeni ranije nije kažnjavan zbog bahate vožnje, ali ni zbog drugih saobraćajnih prekršaja - kaže sagovornik „Blica” upoznat s istragom, i dodaje da vozač „lend rovera” nema krivični dosije, kao i da nije imao alkohola u krvi.

Zašto se Zec nije zaustavio na znak stop, zašto nije kočio, već je velikom brzinom uleteo u inače prostranu i preglednu raskrsnicu, možda će odgonetnuti njegov suvozač, sa kojim je, kako se veruje, u momentu nesreće pričao. A. Ž. A.