Beograd
Profimedia
Beograd

Profimedia

Beograd, Foto: Profimedia

Eksplozija se čula u samom centru grada.

Kompanija HIP Petrohemija saopštila je da u procesu proizvodnje danas nije bilo prekida i odbacila navode pojedinih medija da je u pogonima tog preduzeća danas došlo do serije eksplozija.

Kako se navodi u saopštenju Petrohemije, proizvodnja se u tom preduzeću odvija stabilno i proizvodni pogoni rade po ustaljenom režimu, bez uticaja na životnu i radnu sredinu.

"U zastoju je jedino proizvodna linija B u fabrici polietilena visoke gustine (PEVG) u kojoj je u toku popravka kvara manjeg obima. Stručne ekipe Petrohemije su na terenu, a završetak radova se očekuje u najkraćem roku", navodi se u saopšenju.

Pojedini mediji javili su da se oko jutros oko 10.00 časova u okolini Pančeva čulo više eksplozija, kao i da su se one desile usled pucanja cevi u kompaniji Petrohemija.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije agenciji Beta rečeno je da danas nije bilo prijavljenih incidenata, ni havarija.

Posle prve eksplozije na nebu nad Pančevom se video crni dim, koji je verovatno posledica toga detonacije, dok za drugu eksploziju još nema informacija.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, taj dim i eksplozije neće imati negativan uticaj po zdravlje građana i životnu sredinu.

Komentari (1)

opozicija

21.05.2016 21:35

I eksplozije su bile u fantomkama, pa se nista ne zna o njima...