FK Partizan i dalje bez predsednika - Skupština je prekinuta

Novosti online

24. 05. 2016. u 18:13

Ni ovog puta u Humskoj 1 nije izabran predsednik - zasedanje članova je prekinuto a da praktično nije ni počelo jer su neslaganja bila od prve reči

ФК Партизан и даље без председника - Скупштина је прекинута

foto: N. Paraušić

FK Partizan je i dalje bez predsednika. Pokušaj da se održi vanredna Skupština kluba i da se na njoj glasa za novog predsednika nije uspeo iako je bilo kvoruma, ali nije bilo pristojnog ponašanja dostojnog odraslim ljudima! Skupština je prekinuta i odložena zbog neslaganja i verbalnih konflikata. Naredna mora da se zakaže u roku od 30 dana, a da bude održana u roku od 120 dana.

Šta se dešavalo sat i 20 minuta u Zemunelu, u prepričanoj verziji pročitajte na našem portalu:

Na vanrednu Skupštinu FK Partizan, od 65 članova, došlo je 54, dok su četvorica (Tomislav Karadžić, Vlade Divac, Milutin Šoškić i Dragan Bjelogrlić) dala punomoćja. Skup nije ni otvoren, a došlo je do verbalnog konflikta dve strane.

Sazivač skupštine i "voditelj" iste Vladimir Vuletić predložio je članove radnog predsedništva i tražio da se glasa. Odmah je optužen od strane Dragana Đurića i ostalih iz Bjekovićevog tabora da je glasanje obavljeno van svih pravila i da je rad sraman jer ta grupa ljudi nije glasala ni za šta do sada.

Tolika je zbrka i gužva bila da se sticao utisak da zaduženi za brojanje nisu vični sabiranju. Stvar u svoje ruke, pokušao je da uzme Miloš Vazura kada je odlučio da poimence prozove prisutne članove i one koji su dali u sudski verifikovana ovlašćenja. Kada je strana koja je protiv trazila od Vazure da i oni glasove i pogledaju zapisnik, generalni direktor kluba se prvo pobunio, a onda se u zbrku umešao iskusni Milorad Vučelić koji je smirivao mladog funkcionera.

Vazura je potom ušao u sukob sa Draganom Đurićem, rekao mu: "Ti ćeš da mi kažeš nešto. Ja za razliku od tebe nisam ostavio dug u klubu". Potom je Đurić opsovao, a Vazura je tražio da ga izbace sa Skupštine. Umešao se i Savo Milošević koji je bio stava da je sve što se dešava "sramota i cirkus".

Punih 50 minuta nije bilo ni mira, ni rada, ni reda. Tenzija je bila na vrhuncu verbalnog konflikta i ivici fizičkog obračuna. Milorad Vučelić je iznova smirivao strasti.

Najveći spor je bio oko toga što su ljudi koji vode Skupštinu prebrojali 31 glas za, a druga strana 29. Novinari i fotoreporteri su uklonjeni pre utvrđivanja glasova.

Posle sat vremena utvrđeno je da u statutu piše da punomoćja ne važe u glasanju, što je do ovog trenutka bilo zanemareno!!! Onda se raspravljalo kako se tumači statut?!

Miroslav Ćurguz je predsedavao Skupštinom i molio za normalnost i uljudnost... Teško da ga je bilo ko razumeo. Sve vreme rasprave Vladimir Vuletić je suflirao Ćurguzu kako da vodi Skupštinu, međutim seda kosa ga nije mnogo konstatovala i davao je šansu svima da kažu šta misle.

Za govornicu je izašao i bivši igrač Partizana Gordan Petrić, jedini član Skupštine koji je na glasanjima u pokušaju bio suzdržan, i rekao najtačniju stvar do tada:

- Verovatno sam se ja smučio vama, a i vi meni. Ja ne mogu da verujem šta danas na ovom mestu radite svi vi koji ste 30 godina delili dobro i zlo u Partizanu. Najbolje bi bilo da se ujedinite i za dobro našeg kluba počnete ponovo da radite zajedno, ali ako to niste u stanju, onda bar učinite da ovo što radite ne bude toliko odvratno . Ako to nije moguće pustiću bradu i odoh u planinu. Ne želim da budem deo ovoga - rekao je Petrić i napustio SC u Zemunu.


Stao je za binu i Milorad Vučelić, kao "glas razuma", i prelomio da se Skupština prekine!

-
Od početka su bili incidenti na Skupštini. Ove stvari oko ovlašćenja moraju da se rasprave. Sama sebe ova Skupština dovodi u pitanje. Ne liči ovo ni po čemu na Skupštinu Partizana. Predlažem da je sad okončamo, pa da rešimo pitanja ovlašćenja - rekao je Milorad Vučelić.

Usledio je kraj ... Ćurguz je prekinuo Skupštinu.

INCIDENTI I PRE POČETKA SKUPŠTINE
NENAD Bjeković se sa većinom svojih delegata pojavio petnaest minuta pre zakazane vanredne Skupštine. U toj grupi bili su i Ostoja Mijailović i Dragoljub Vukadinović, koje je Partizan nedavno izbacio iz svog članstva. Jako klupsko obezbeđenje njima dvojici nije dozvolilo da uđu u SC "Teleoptik", a nezvanično se moglo čuti da bi sa ova dva glasa Bjeković imao ukupno 34 sigurna glasača i praktično već juče postao novi predsednik crno-belih. Inače, Skupštinu su obezbeđivale jake policijske snage od skoro 50 članova, dok je ulaz u salu Skupštine bio kontrolisan skoro kao na najstrože čuvanim svetskim aerodromima.
N. I.

DOGOVOR ĆURKOVIćA I BJEKOVIĆA
POŠTO je posle 70 minuta bilo jasno da se Skupština Partizana pretvara u retko viđenu bruku, na ivici tuče, Nenad Bjeković, kandidat za predsednika je prišao Ivanu Ćurkoviću i tiho mu predložio da se u "Zemunelu" prekine i da se nova Skupština zakaže u roku od 30 dana.
- Ovo je bio moj i Nenadov dogovor. Mislim da je u ovom trenutku to jedina ispravna stvar, jer je praktično nemoguće bilo da se radi - rekao je aktuelni vršilac dužnosti predsednika Ivan Ćurković.
N. I.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SVE NAM LICI NA DRZAVU

24.05.2016. 20:59

Kakva drzava takav i fudbal, kakav fudbal takvi i navijaci, svuda KVADRATNI MOZGOVI.