Šampion na konopcima, Oklahoma korak od NBA finala

Beta

25. 05. 2016. u 09:24

Golden Stejt je prvi put u sezoni doživeo dva uzastopna poraza, a Tandere je do trećeg trijumfa u finalu plej-ofa Zapada tripl-dabl učinkom predvodio Rasel Vestbruk – 118:94

Шампион на конопцима, Оклахома корак од НБА финала

Rasel Vestbruk foto: Arhiva VN

Košarkaši Oklahome pobedili su Golden Stejt sa 118:94 u noći između utorka i srede na svom parketu, pa su tako poveli sa 3:1 protiv aktuelnog šampiona u finalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Rasel Vestbruk ostvario je svoj prvi tripl-dabl u plej-ofu od 36 poena i po 11 skokova i asistencija, dok je Kevin Durent postigao 26 poena uz 11 uhvaćenih lopti. Zapaženu ulogu imao je i Andre Roberson sa 17 poena, a pored toga imao je i 12 skokova.

- Svaki meč igram kao da mi je poslednji, bez obzira ko je s druge strane. To je moj posao, kao što je moj posao i da brinem o timu... - rekao je Vestbruk.

Golden Stejt, koji je tokom regularne sezone ostvario rekordne 73 pobede, po prvi put ove godine je pretrpeo dva uzastopna poraz, pa je tako došao u situaciju da u noći između četvrtka i petka mora da zabeleži trijumf kako bi izbegao eliminaciju iz plej-ofa NBA lige.

Najefikasniji u ekipi Golden Stejta bio je Klaj Tompson sa 26 poena, dok je dvostruki uzastopni MVP NBA lige Stef Kari postigao 19. On je imao samo šest pogođenih šuteva iz igre u 20 pokušaja.

- Želimo i moramo da se vratimo u ovu seriju. Dobra vest je da sada idemo kući. Očigledno je da kod kuće igramo dobro. Ideja je da ih pobedimo na svom terenu, da se delimično vratimo u ovu seriju, pa ćemo za dalje videti šta će biti - rekao je trener Golden Stjeta Stiv Ker.

Devet timova je uspelo da preokrene situaciju u plej-ofu kada su gubili s 1:3 i bili na korak od eliminacije.

- Mislim da smo ovom pobedom sebe doveli u dobru poziciju. Moramo da se okrenemo sledećoj utakmici, jer svaka je posebna i u potpunosti drugačija od prethodne - kazao je Vestbruk.

Oklahoma je posle prve četvrtine vodila s 30:26, a u drugoj je ta prednost uvećana za još 15 poena. Golden Stejt je u trećoj deonici bio nešto bolji rival, ali je tim Stiva Kera u poslednjoj deonici postigao samo 12 poena, što nije bilo dovoljno da se stigne izuzetno raspoložena ekipa Oklahome.

Peta utakmica finalne serije plej-ofa između Golden Stejta i Oklahome igraće se u noći između četvrtka i petka u Kaliforniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije