RG: Lajović zbog grčeva predao meč Troickom

G. Č.

25. 05. 2016. u 17:40

Viktor Troicki je u trećem kolu Rolan Garosa jer mu je sunarodnik predao meč posle dva sata i pet minuta igre pri rezultatu 6:7, 6:3, 6:0

РГ: Лајовић због грчева предао меч Троицком

Viktor Troicki foto: Getty

OD STALNOG DOPISNIKA IZ PARIZA

PRIJATELjSKI duel završen je predajom. U srpskom derbiju u 2. kolu Rolan Garosa slavio je Viktor Troicki (22), pošto je Dušan Lajović morao da odustane zbog bolova u nozi u 4. setu, pri rezultatu 6:7; 6:3, 6:0, 2:1 za Viktora.


- Uhvatili su me grčevi početkom 3. seta, počeli su u levoj nozi, a zatim i u desnoj. Nije imalo smisla nastavljati. Taj problem mi se već nekoliko puta javljao do sada. Sve je to na psihičkom nivou i u glavi. Sat i po igre nije razlog da se telo zamori. Ušao sam dosta stengut u meč, osećao sam pritisak i onda je potrebno mnogo više snage za kretanje. Moram da pronađem rešenje za to - istakao je Lajović posle meča.


Zna se i zašto je imao pritisak.


- Zato što se Viktor i ja dobro znamo, što smo prijatelji i zato što sam igrao protiv nekog iz moje zemlje. Sigurno je i Viktor to osećao, ali on je to prevazišao i nema taj problem - otkrio je Lajović i dodao: - Bolje što sam predao Viktoru i što je on prošao u 3. kolo, nego da je neki stranac!


Počeo je mlađi i manje iskusni igrač u ovom dvoboju odlično. Poveo je s 1:0 u setovima, a u drugom je Troickom za izjednačenje bio dovoljan samo jedan brejk. I taman kad je publika pomislila da pravo odmeravanje snaga tek počinje, Troicki je počeo previše lako da osvaja poene. Videlo se da sa Lajovićem nešto nije u redu. Na 5:0 za Viktora, zatražio je pomoć lekara, izdržao je zatim još malo, a onda prišao mreži i čestitao svom drugu na pobedi.


- Obojica smo ušli malo stegnuti ušli u meč. Nismo igrali najbolji tenis. U početku je bio dosta bolji, ali sam kasnije došao sebi. Nisam bio opušten jer sam protiv Ducija igrao prvi put. Osećao sam ulogu favorita i imao sam mali pritisak zbog toga, ali je on posle 1. seta nestao. Krivo mi je što nismo odigrali do kraja. Žao mi je Ducija, ali srećan sam što sam u 3. kolu - izjavio je Troicki.


U sledećem kolu, Troicki će za protivnika imati Francuza Žila Simona (16) koji mu "ne leži" kao igrač. Do sada su igrali ukupno 6 puta i uvek je slavio Francuz.



DUCI, JE LI TO AUT?

- VIDEO sam odmah da je aut. Evo, ovde - pokazivao je Vića Lajoviću na trag lopte uz liniju pri 30:30 u 5. gemu prvog seta.

Lajović je to odmah prihvatio, a koliko je na terenu vladala prijateljska atmosfera, pokazuje i sledeća slična scena, kada je Viktor u 2. setu pitao svog druga:

- Je li to aut? Dobro onda.

Sudija, koji je bio ustao sa svog mesta, brže-bolje se vratio na mesto neobavljena posla. Kako je tekao meč, mogli su da ga odigraju i bez arbitra. A publika, u kojoj je bilo mnogo naših gledalaca, bila je u nedoumici za koga da navija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije